• sözlü müzik üreten bir ai. henüz beta aşamasında ama olacak gibi görünüyor. discord üzerinden kanallara girip /chirp komutunu yazın. açılan pencerede sözleri ve müzik tarzını girin ve biraz bekleyin. türkçe sözler de kullanabilirsiniz. adres
  • gayet başarılı sonuçlar veriyor. microsoft copilot'a ekledi. yaklaşık 1 dakika 20 saniyelik istediğiniz türde şarkılar oluşturabiliyorsunuz. müzik endüstrisini değiştirecek şeyler oluyor. çok değil 2 - 3 sene sonra çok daha profesyonel olarak yapay zeka ile müzik oluşturmak çocuk oyuncağı haline gelecek. şu haliyle bile yeterli.
  • yayımlanmamış bir şiirimi okuttum. sonuç mu?

    linko

    tutan ai editi: bir şiirimi daha okuttum sonuç mu?

    linko
  • nazım hikmet'in hasret şiirini aşağıdaki gibi muhteşem bir şekilde yorumlamıştır. bana biraz haluk levent gibi geldi ama sonucun güzelliğini değiştirmiyor.

    https://app.suno.ai/…17-6edd-4380-85d4-b9492755f897

    iki opsiyonu var. ya nasıl bir şey istediğini söylüyorsun o da heö yazıp hem söylüyor. ikinci opsiyon ise custom modu.
    sözleri ve tarzı sen veriyorsun. ayrıca oluşturduğu ve beğendiğin bir tarzı kopyalarak başka sözler de okutturabiliyorsun.

    müzik dünyasında chatgpt vari bir etki yaratacağını düşünüyorum.
    -arkadaşına özel bir şarkı yapabilirsin
    -şirketin için kullanırsın
    -yazdığın sözleri ya da şiiri tonlamak için ilham alırsın

    önü çok açık. zaten bark'ı yapan ekibin çıkardığı bir iş. gelişimi için önce tts'i yaptılar. şimdi ise şarkı söyletiyor.
  • aklımı durdurup götümü tavana vurduran bir yapay zeka uygulaması. oğlum bu nedir ya bu neymiş ya? bunun bir sonraki adımı, yapay zekaya sinema filmi yaptırmak olacak heralde. muhteşem muazzam şarkılar yapılıyor.
  • prompt şu: "new wave of british heavy metal song about being sober"
    saçma sapan bir şey ortaya çıkacak diye bekliyordum.

    sonuç bu: stone cold clarity

    şarkıyı tamamlayıp single çıkartsam, napalm records'dan teklif alırım, o derece iyi iş çıkarttı.
  • denemek için sahtiyan'ın yumruk parçasından bir verse ile test ettim. olm bu uygulamayı gelişirirlerse müziği de bitirirler. beklediğimden çok daha iyi bir sonuç verdi.

    https://app.suno.ai/…dc-b869-4f3b-bbef-51be2fd25e15
  • bir aralar ekşi sözlük için hazırladığım fan-made projem "the hitchhiker's dictionary to the galaxy" üzerine yazdığım japonca şarkının sözlerini bu sitede denedim. ağzım açık bir şekilde entry giriyorum şu an. bu kadar güzel bir şey olamaz! umarım müzik sektörünü çökertmez bu meret, azıcık tırsmadım değil...

    yalnız şarkının sözlerinde ben "demo" (japoncada kadınların "ama, fakat" deyişi) yazdım ama bu ai şarkıyı bir erkeğe söyletmiş, sözleri değiştirirken ona da dikkat etseymiş keşke.

    edit: canımı dişime takıp şarkıyı tamamladım ve muazzam bir şey oldu! bu da ekşi sözlük'üğümüze erkenden bir 25. yaş günü hediyesi olsun. keyifli dinlemeler...
  • henüz emekleme aşamasında bir ai ama midjourneyin, metanın, runwaymlnin, chatgptnin kısa zamanda katettiği yolları düşünürsek, müzik endüstrisinin geleceği hakkında bu ve benzeri ai lerin ne kadar söz sahibi olabileceğini de kestirebiliriz gibi geliyor.
  • şarkı sözü veya konusu girerek istediğin müzik türünde şarkı yapan yapay zeka.
hesabın var mı? giriş yap