• sene 2020 olacak öğrenin artık şunu türkiye'de havalimanlarında, tatil beldelerinde hesaplar kabarık geliyor. aylık 150.000 tl civarındaki kira, dönen rantlar, fırsatçılık vs. eklerseniz çok da şaşırılacak bir şey olmadığını görürsünüz. 134 tl iki kişi aç kalmanın değil, iki kişi karnını doyurmanın bedelidir. kimse kimseye zorla bir şey yedirmiyor, zorunda kalmadıkça yemeyin bak nasıl fiyatları düşürüp sürümden kazanmaya çalışıyorlar. siz eşek oldukça semer vuran çok olur.

    edit: bazı geri zekâlılar ısrarla mesaj atıyor. şimdi bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. fiyatları savunduğum yok, bana kalsa her şey bedava olsun. durum ortada, fiyatlar belli buna rağmen bile bile lades diyen geri zekâlılar ağlamasın. yoksa ben de istiyorum ülkede fiyatlar uygun olsun, kadınlar şiddet görmesin, ormanlar yanmasın, analar ağlamasın ama gel gör ki istemek başka ülkenin gerçekleri başka.
  • aç kalsalar yemek üzerine kahve içmezlerdi diye tahmin ediyorum.

    hava limanında normal şartlarda da pahalı olan yere oturursan az bile. madem doyacaksın çantana at bir iki ekmek arası bisey önceden hazırlanmış streçli falan aç ye yani.
  • çalıştığım tüm havalimanlarında kiralar ciro üzerinden ödeniyordu. %5 veya 7 gibi bir miktardan bahsetmiyorum. cironun %50'si civarında bir miktar işletme hakkını almış şirkete kira olarak ödenir. öncesinde de ilgili yer için hava parası tabir edilen bir kaç milyon lira ödenir. havalimanları pahalı yerler arkadaşlar. olmasın ister herkes ama, durum bu.
  • büyük devlet olduğunun göstergesi. mızmızlanmayı bırak keyfine bak. bu kadar ucuz malzemeye bu kadar çok para vermek gariban, züğürt, zavallı devlet vatandaşlarının degil; asil devlet vatandaşlarının karakteridir.
  • silah zoruyla mı yedirip içiriyorlar? ilk defa uçağa biniyorsan bu sana ders olsun şayet bu fiyatları bilip de aç kalmak daha beteri.
  • 134 değil 1340 lira bile olsa sözlükçülere göre normaldir çünkü silah zoruyla yedirip içirmiyorlar.

    içlerinden "ya şuralar ucuz olsa da rahat rahat yiyip içebilsek" diyen bir tane akıllısı niye çıkamıyor bunların yahu.
  • maliyet sadece yemek masrafları ile hesaplandığında haklı, aylık ödenen kira, gelir vergisi, personel maaşı da değerlendirldiğinde haksız serzeniştir.
  • an itibari ile sabiha yollarındayım ve çantamdaki sandviçimin mutluluğunu yaşıyorum.
    ucuz da bir içecek bulursam misss...
  • herşeyi geç de çaya 12.5 tl yazmışlar yaa.
    vay amk
  • (bkz: bir iktisat eleştirisi olarak maliyet hesabı)

    o maliyetlere;

    6 haneli kira
    hava parası
    işçi sigorta giderleri
    stopaj vb. giderler
    mevsimlik ısıtma soğutma giderleri yani faturalar eklenirse durum daha farklı olabilir.

    havalimanını geç otogarda bile kapı dışındaki çay 1 tl ise içerideki restoranda 3 tldir. o değil de menü yok muydu?

    neyse afiyet olsun tecrübe olmuş.
hesabın var mı? giriş yap