21969 entry daha
  • nuran'ın kocası yalancı mustafa'nın programa çıkması için otelde beslenip neden olduğu masrafa yazık yemin ederim.

    mıy mıy mıy... stüdyoda olsam kürekle yüzüne yüzüne vururum.
  • müge hanımın ekibinden birileri buraları okuyorsa diye yazıyorum:

    programa çıkması için nuran'ın kocasına yapılan harcamalar külliyen israf, o adamı programdan atın gitsin! papağan bile bundan daha konuşkandır. sürekli aynı laflar, keza fetullah'ın karısı ve oğlu da aynı şekilde.

    ne olduysa oldu, anlaşılan ikisi de yasadışı işe bulaşmış ve bu durumdan da o aileler %100 haberdar. mıy mıy ederek sizi ve ekran başındakileri sinir etmekten başka bir işe yaramıyorlar, olayın bu şekilde çözülmesi imkansız.

    o insanların anlattıkları, hayat ve yaşam tarzları hayatın olağan akışına aykırı. evet uç insanlar, aileler var ama bunlar ona bile uymuyor.
    bırakın ne halleri varsa görsünler. yardım eli uzatılması gereken daha nice çocuklar, hayatlar var.
  • nuran bilfiil ticaret hayatına atılmış dışarda fink atıyor define falan milletten para alıyor ama ailenin hiçbir şeyden haberi yok.

    öyle insanların parasını alıp ortadan kaybolursanız dolandırılmayı kabullenemeyen birisi de gün gelir sizi ortadan kaybeder. havadan gelen parayla kimse öyle rahat rahat gezemez. allah’ın köyünde giriştikleri işlere bak sen.
  • sinem'cim saç boyana sağlık. televizyona çıkıyorsun bakım şart. annesi kaybolan hiçbir şey bilmeyen masum köylü imajına biraz zede gelmiş. :) nuran'ın kocası o kadar mıymıntı ki adamı dinlemeye tahammül edemiyorum. karın bütün köyü dolandırmış sizde bu paraları çatır çatır yemişsiniz. böyle insanları aramaya bile gerek yok ne olduysa oldu.
  • canlı yayında cinayet itirafı gelince dün akşam programı izledim. şaban ataş cinayetinden bahsediyorum. herkes küçük çocuk mehmet'e üzüldüğünü söylemiş ama ben hiç üzülmedim. gayet o da biliyor her şeyi, annesi anlatırken olayı şok olma rolü yaptığı çok belli. zaten o da göz altındaymış. bir de bence cinayeti anlık sinirle mert işledi. öldürmek maksatlı vurmadı ama vurunca öldü. o yüzden hayatımın gözlerimin önünden kayıp gidişini izliyorum diyip duruyor. burhanettin sen de cinayeti örtmek için yardım etmişsin, böyle üç maymunu oynama artık. o yüzden çocuklar babalarının katili olduğunu söyledileri adama öfkeli değiller.

    bir de annesi önce yukarı çıkıp kapıdan oğluna seslendiği ve kapının kilitli olduğunu, ilkinde ses vermeyince tekrar çağırdığını söyledi diye hatırlıyorum. mert ise kapısının kilitli olmadığını söyledi sanki.

    ayrıca müge'nin cinayet yerinde o kadar gezmesi hoş olmadı.
  • şaban ataş cinayetinin itirafı sonrası programı merakla izlerken müge anlı'nın “neden ölülerin arkasından konuşmamak gerektiği” konusunda söylediklerine takıldım…

    gerçekten de çok duyduğum ama üzerine hiç düşünmediğim yeni bir konu bulunca da sorgulamadan duramadım…

    fark ettim ki; aslında ben konuyu hep “ölünün arkasından kötü konuşulmaz” şeklinde algıladığım için olumlu bir düşünce olarak benimsemiş olsam da bunun bile bir prensibe dayalı olası gerektiğini hiç düşünmemişim…

    oysa ölülerin arkasından konuşulmaması, birçok kültürde ve inanç sisteminde yaygın olarak kabul görmüş etik bir prensiptir.

    ölmüş bir kişinin, yaşamındaki hataları ya da kusurları üzerinden eleştirilmesi, ölen kişinin ve yakınlarının hassasiyetine büyük bir saygısızlık ki bu durumda da ölüm, kişiyi yargılamaktan vazgeçme zamanıdır.

    programda kendisinin de altını çizdiği üzere;

    ölülerin kendilerini savunamaması nedeniyle arkalarından konuşmak çok büyük bir haksızlık…

    özellikle günümüzde sıkça şahit olduğumuz, lider olarak benimsenmiş kişilerin hakkında kötü konuşmak da toplumsal huzursuzluğa yol açabiliyor ve bu yüzden toplumsal barışı korumak adına da ölülerin arkasından konuşmamak bir kural haline gelmiş olabilir.

    birçok dinde ve ahlaki sistemde ölülerin arkasından kötü konuşmak günah veya ayıp olarak kabul ediliyor. aslında bu kabul, saygının sürdürülmesi için de önemli bir prensiptir ve bu nedenle, ölülerin arkasından konuşmamak, saygı ve anlayış çerçevesinde önemli bir toplumsal kural olarak benimsenmiş olabilir.

    sonuç olarak, insanı bir konu hakkında düşünmeye sevk eden parametreler, kişisel deneyimler, değerler, merak, çevresel etkileşimler ve ilgi alanları gibi çeşitli faktörlerin bir kombinasyonudur. bu parametreler, kişinin dünyayı nasıl algıladığını, hangi konulara önem verdiğini ve hangi konular üzerinde düşünmeye eğilimli olduğunu belirler. her bireyin düşünme süreci benzersizdir ve bu süreç, bireyin yaşamındaki farklı dinamiklerden beslenir.

    bu gece beni bir düşünmeye sevk eden etkileşim “merak” kontenjanından müge anlı oldu…
  • bu şaban ataş cinayeti ile ilgili ben de bir noktaya değinmek istiyorum.

    2 kadın, 1 erkeği paylaşamayınca, veya bir erkek tarafından dolandırılınca müge anlı program başından sonuna dek " adama bak sanki brad pitt, neyine aşık oldunuz" bunun diye erkek düşmanlığı yapıyor.

    şaban ataş'ın eski eşi ve burhanettin'in sevgilisi emine karabulut ise şöyle birisi.

    müge anlı niye 1 kez olsun, bu kadın için mi 2 erkek bunca savaş verip mezara girdiniz demedi.

    bazen bu kadının erkek düşmanlığı ekrana doğru kusma isteği uyandırıyo bende.
  • müge anlı'nın değer ürettiği, türk televizyonlarındaki işe yarar belkide tek program.

    türkiye'ye dair sosyolojik çıkarımlar yapılabilmesine olanak sağlıyor. problemler çözülüyor. katiller yakalanıyor. türk adalet sisteminin mahkemelerde yapamadığını müge anlı ekibiyle yapıyor.

    esra erol'da gibi boş bir program değil.
hesabın var mı? giriş yap