• vergi veriyorum otoyoldan geçiş ücreti ödüyorum ve hayvana sahip çıkamayan devletim yüzünden canımdan oluyorum yada maddi külfetli kaza geçiriyorum.

    bu kadar ucuz olamaz insan hayatı !
  • nesi tuhaf geldi ki bunun ?

    ülkede karşıdaki arabalara, canlılara önem vererek araba sürenlerin oranı %20'yi geçmez.

    bir can gitmiş sonuçta, yavşağın birinin dikkatsizliği umursamazlığı sebebiyle mi oldu, yoksa gerçekten önlenemeyecek kadar hızlı mı gerçekleşti olay herkes merak eder ve sorgular.
  • yolda 110 km hızla giderken önüme köpek çıksa frene basarım ama direksiyonu asla sağa sola çevirmem. araba durursa durur, çarparsa yapacak bir şey yok. köpek kaza yapmasın diye direksiyonu panikle bir yere çevirip başka insanlara zarar vermeyi göze alamam. size de tavsiyem böyle yapmanız. yoksa karşınıza çıkan bir köpeğe çarpmamak için ya kendiniz bir tırın altına girebilirsiniz ya da başka bir araca çarpıp onun kaza yaparak içindekilerin ölmesine neden olabilirsiniz.

    hani "doğa doğa" diyorlar ya, işte bu hayvanların bir doğumda 7-8 yavru yapmasının bir nedeni var. doğal ortamda bu yavrulardan zaten 1 tanesi erişkinliğe ulaşıyor. diğerleri çeşitli şekillerde ölüyor. hepsini yaşatma gibi bir şey söz konusu değil ne yazık ki..

    ayrıca sokakta da köpek olmaz. daha bugün adana'da kadının öldürdüklerini okuduk köpeklerin.
    (bkz: 1 mayıs 2024 adana'da köpeklerin öldürdüğü kadın)
  • ıssız adaya düşsem yanına bu kadını mı şempanze mi istersin deseler, tarafım şempanze olur.
  • kazanın nasıl olduğu belli olmadığı için haklı mı haksız mı bir şey diyemem lakin buna benzer kazalarda araç hasarını, bir canlının canından daha kıymetli görenlerden tiksiniyorum.
  • ıssız adaya düşsem yanına bu kadını mı şempanze mi istersin deseler bu kadını alırım. bu çeneyle adadaki vahşi hayvanları, varsa yamyamları falan benden uzak tutar.

    t: tam ıssız adalık kadın.
  • başlık taraflı açılmış olsa da yazmadan geçemedim.
    trafikte seyir halindeyken en büyük korkum önüme hayvan çıkması. daha geçen gün başıma geldi. köpek aniden arabaya doğru koşunca direksiyonu kırdım. neyse ki karşıdan gelen kimse yoktu ve hızım düşüktü de hemen toparladım ama böyle anlar önceden hesap yapılacak anlar olmuyor maalesef.

    erkeklerle kadınların verdikleri tepkiler de çok farklı oluyor. ben iki taraf açısından da bakıyorum olaya.
    kadın hayvan için üzüldüğünden başlığı açana ve altında yazanlara göre carlıyor, adam da arabasını düşünüyor ve soğukkanlı.

    arabada hasar da olsa benim de ilk yapacağım şey hayvana bakmak olurdu. inanılmaz üzücü şekilde deneyimledim maalesef bunu da. tek fark köpek değil de kedi olmasıydı. araba hasar almadı, alsaydı da hayvan o haldeyken umrumda olmazdı. en çok üzüldüğüm şey yanımda biri varken tamamen içgüdüsel olarak direksiyon kırıp yanımdaki kişiyi de tehlikeye atmak ve hayvancağızı veterinere yetiştirememek oldu. köpeği görmemiş olmama rağmen travmam tetiklendi biraz da.

    tamamen erkek ve kadın bakış açısı farkıyla ilgili.
    erkekler olay anında çok daha soğukkanlı ve vurmaktan da çekinmiyorken kadınlar bana göre daha duygusal yaklaşıyor. en azından ben öyleyim.

    gönül isterdi ki belediyeler görevini yapsın, insanlar hayvan sahiplenmeye teşvik edilsin, hayvan bakmanın maliyeti bu kadar yüksek olmasın,kısırlaştırmalar düzenli yapılsın, barınaklar ölüm kampları olmasın,insanlar hayvan sahiplenmenin bilincinde olsun,ne bu hayvancıklar zarar görsün ne kazalar olsun ama maalesef simülasyonda hiçbir şey gönül isteğine göre olmuyor.

    aynı anda hem vicdan sahibi olup hem mantıklı düşünmek çok zor bu arada.

    asıl siz carlıyorsunuz ayrıca. o gariban da dur şunun önüne çıkayım da kaza yaptırayım diye yola çıkmıyor sonuçta. bir hevesle alınıp sonra yol kenarlarına terk edilen köpekler de, satın alıp yol kenarına terk eden insanlar da en az o hayvanın o yolda olması kadar gerçek. sadece bir bakış açısı.

    ayrıca mesaj kutuma gelip apır sapır konuşacaklar olursa salon kadını çizgimden çıkmak 1 saniyemi alır baştan uyarayım sonra söylemedi olmasın.

    t: köpeğin öldüğü maddi hasarlı kazada başka bir vatandaşın verdiği tepkiyi içeren video.

    edit: şu canına yandığımın yerinde her gün bir şey ilan ediliyorum, bugün de kötü şoför ilan edilmişim sırf hayvana üzüldüm diye. arkadaşlar bazılarınızın aksine hem insanlar hem hayvanlar için üzülebiliyorum. gamsız 1 oç olmadığım için özür dilemeyeceğim. mesaj kutumda küfür yemek için sıraya girdiğinizi görüyorum ama etmeyeceğim çünkü;

    görsel

    ayrıca y.rrak gibi araba kullanan sizsiniz hadi eyv :)
  • ablanın köpeğe carlaması lazım. adamı üzmemeli.
  • hayata dair farklı kaygıları olmayan, sahipsiz hayvanların davranışlarını sevgi ve bağlılık olarak yorumlayan, genelde sigi daşana denk gtu trompet çalıyor diyebileceğimiz kişiler de bu çıldırış anı gözleniyor.
    otoyolda köpeğe çarparak kaza yapan bir araç görsem önceliğim arac içindekiler olur, herkes iyiyse sonra köpeğe üzülürüm.
    üzülmek ile de yetinirim çünkü ortada maddi de olsa iki taraflı zarar görme vardır.
    köpek tarafına geçerek çıldırmak yukarıdaki paragrafa işarettir.
hesabın var mı? giriş yap