• twitter'da gündem olmuş, canan kaftancıoğlu'nun başlattığı bir kampanya. kiracıdan iki ay kira alınmamasını konuşuluyor. birinin bu konuyu gündeme getirmesi gerekiyordu. çok yerinde bir kampanya. kimin başlattığına bakmaksızın canı gönülden destenlemesi gerekiyor. bir çözüm değil bu ekonomik buhranda ama hiç değilse bir damla dahi olsa can suyu olur.

    edit: bu durumu el veren mülk sahipleri için söylenmekte. ve rızaya dayalı bir kampanya.
  • yasal bir zemini yoksa olmayacak şey. bizde iyi insan olmak kanun zoruyla gerçekleşir.

    edit: tamam kardeşim, anladık, özel mülkiyet. elazığ depremi sonrası kirasını uçuran ev sahiplerini düşününce biraz sinirle yazdım.
  • kiracım var ve bende bir kiracıyım. kiracımdan kirayı alamazsam bende ev sahibime kirayı ödeyemem. ev sahibim benden para almazsa muhtemelen yaşayamaz. hadi gel çık işin içinden. devlet yardım etmedikçe olabilecek bir şey degil. tamamen ütopya
  • ev sahibi değilim ama ben böyle saçma bir kampanya duymadım. yok müslümanlar kira alırmış da bilmem ne. nerden müslümanlığa pislik atacağını şaşıranlar var . adam bakar kiracının durumu korona nedeniyle çok bozulduysa ateist de olsa müslüman da olsa ateşe tapan da olsa kendi rızası ile yardımcı olur veya olmaz. bunun kampanyası mı olur?
  • bu konuda asıl adımı devletin atması gerekir.

    (bkz: pandemi) gibi olumsuz bir durumda ev sahibi ve kiracı kanunu hazırlanılmalı.
    salgının süresi kısa ise bu ücret kiracı tarafından en az 2 ay sonra ödenmesi şayet salgın 4 ay ve üzeri zaman zarfında olacaksa ücretin %50 si devlet geri kalan %50 si ise kiracı tarafından en az salgın bittikten 3 ay sonra ödenmesi kanunu çıkarılmalı.

    ama muz cumhuriyetinde olur mu böyle şeyler?
    sanmıyoruz.
  • kiracı belki ev sahibinden daha zengin.
  • ya gerçekten bu devletin görevi, olağanüstü durumlarda insanlarını korumak, güvenliğini sağlığını sağlamak değil mi? bu ülkenin insanları, ev sahibi veya kiracı, neden hep biz idare ediyoruz kardeşim. neden kimse de ''ulan devlet yapması gerekeni yapması gerektiği zamanda yapmıyor, vatandaş her türlü esniyor, vergisini fazla fazla ödüyor, yardımını yapıyor, en pahalı benzini kullanıp, her geçen gün alım gücü düşüyor, bi de şimdi kira almasın. veya bizi biz idare edelim, ee sorum yine aynı
    devlet neden var?

    bu durumlarda iş yapmayacaksa, iyi durumlarda da olmasın.

    not: kiracı
  • ee bu süreçte ev sahipleri ne bok yiyecek acaba sevgili ekşiciler? normalde zamanda dur ben ev sahibime bir güzellik yapayım x arttır dedi ben 2x arttırayım mı diyorsunuz da ama pandemi cart curt ayağındasınız? salgın size var da ev sahiplerine yok mu amk?

    chplilerin yarım akıllı hareketleri gerçekten gözlerimi yaşartıyor ama, krizin ortasında fiyat denetimi yapılması imkansız bir durumda kdv'yi düşürelim teklifleri, kabul edilmeyeceği kabak gibi ortada olan yersiz kanun teklifleri, karşılık bulamayacak ama fakirleri etkileriz temalı kira kampanyası vs. ama iş taşın altına elini koymaya gelince nerdeyiz, yok :)

    hani, iş bankası neden bireysel kredilerde taksitleri niye faizsiz ertelemiyor mesela diğer bankaları beklemeden? ona gelince ses çıkıyor mu, çıkmaz :)
  • benim kiracım diş hekimi.
    aldığım kirayı işsiz olan bi akrabama gönderiyorum.
    şimdi nasıl olacak bu iş?
  • olaylar ciddileşince bende öyle düşünüyorum, cidden kiracıma yardımcı olup bu muhabbetler geçene kadar kira almam
hesabın var mı? giriş yap