• sabah sabah sinirlerimi tavan yaptıran soru.
    insanlara tehdit oluşturduğu filan yok. bu yüzyıllardır böyle.
    arada insan olmayan yavşaklar çıkıyor. dövüyor, öldürüyor, taş atıyor kıs kıs lıyor. sonrada köpek haklı olarak(kendini koruma iç güdüsü) ısırıyor. sonra yetmiyor bu pi.. utanmadan köpek saldırdı diye duyar kasıyor.
    hep söylüyorum bu toplum bu hayvanlara yaptığı zulmün hesabını er yada geç verecek.
    göreceksiniz bir köpek gibi bir lokma ekmeğe muhtaç kalacaksanız. başınızı sokacak bir eviniz bile olmayacak. işte o zaman bu yaptığınız zulmü hatırlayın olur mu.
    zira merhamet etmeyen, merhamet bulamaz.
    birde gelip burada duyar kasmaya çalışmayın. hayvanları sevmeyen ne kadar insan varsa alayının allah bin belasını versin.

    uyutacaksanız gidin o hayvanların tedavi ve barınak paralarını çalıp, sefa süren siyasileri uyutun. hesap soracaksanız g. yiyorsa gidin sorumlularına sorun. tabi gücünüz anca kedi köpeğe yeter. bu topluma ne yapılsa müstehak sanırım.
    yakında siz de köpek itilip kakılacaksınız haberiniz yok.

    bir kere de adam gibi bir olaya tepki verin arkadaşlar. yok mu kardeşim bu ülkenin başka bir derdi. ulan geri zekalı ülke yavaş yavaş elden gidiyor. mülteci ülkesi olmuşuz, hırsızlık, talan, doğa katliamları, adalet, eğitim, tarım her şey bitmiş, iki ekmek alamayacak hale gelmişiz, sefalet endeksinde dünya birincisiyiz. siz burada kedi köpekle uğraşıyorsunuz. bırakın kendi halinde takılsınlar işte. 500 yıldır sorun olmayan şey şimdi bu 10 senede mi sorun oldu. az mantıklı olun.
    baydınız yeter. 10 milyon mülteciyi ümmet onlar diye savunan modeller gelmiş bana köpekler birini ısırmış can güvenliği diyor.
    git oku bakalım islam hayvanlar için ne diyor. onlar benim dilsiz kullarım merhamet edin. işkence etmeyin, aç bırakmayın, öldürmeyin diyor.
    işine gelince ümmet, işine gelmeyince g.... element uydur öyle mi. adam olacaksınız, insan olacaksınız, her canlının yaşam hakkı kutsaldır.
    hayvanlara acımayan, merhamet etmeyen bir canınız olsa ne olur, olmasa ne olur. boşa yaşıyorsunuz. kusura bakmayın ama bu fikir sizde oldukça ,
    bizim için o sokaktaki beğenmediğiniz köpekler bile sizden daha değerli.

    not: bu arada kusura baksanız da umurumuzda değilsiniz. hayvan sevmeyen insandan kimseye hayır gelmez.
    sözlükte ki ve dışarıda ki tüm hayvan sever arkadaşlara iyi günler diliyorum.
    hepiniz baş tacısınız.

    edit: arkadaşlar bana kedileri karıştırma filan diye mesaj atmayın. konya barınağında ve birçok barınakta gördük ki belediyeler kedileri de topluyor. hatta çoğu parkta kediler toplu olarak zehirleniyorlar. 11 yıldır evimde kedim var. sokakta ve şirkette beslediğim onlarca kedi var.
    her ay 15 kg lık üç paket mama alıyorum. normalde sevmem bunları söylemeyi ama düzenli olarak zonguldak kozlu ve fatsa sokak hayvanları için bağış yapıyorum. kedi düşmanı filan değilim. anlatmak istediğim belki siz farkında değilsiniz ama kedilerde toplanıyor.
    lütfen boş boş mesaj yazmayın.
  • şimdilik kediler için "hayır"; köpekler için "evet" olarak cevaplanabilecek soru.
  • şehirlerde köpek için evet, kedi için hayır.
    bizim manyak hayvan sever grubu kantarın topuzunu kaçırdığı için köpekler göze batmaya başladı.

    ulan marketin içine giriyorlar.
    ne işi var.
    köpeksever avrupada böyle durum göremezsin.
    kasiyer de kuçunuz çok tatlı deyip seviyor. sonra o el ile kasadan mal geçiriyor.
  • bu nasıl bir kıyas lan, beynim yandı dediğim sorudur. doğru mu okuyorum, kediler ve köpekler aynı kefeye mi konuluyor ciddi ciddi? ciddi misiniz dalga mı geçiyorsunuz?

    yani sokakta yürürken bir kedi sürüsüne denk gelmek ile bir köpek sürüsüne denk gelmek sizin için aynı şey oluyor öyle mi? yok abi bu kadarı beni aşar valla. zaten 3-5 iq'um kaldı, onu da bu kıyaslamayla harcayamıcam
  • hadi köpeklerden korkanları bir nebze anlamaya çalışabiliyorum ama kediler ile ne alıp veremedikleri var anlayamıyorum ve empati kuramıyorum. yıllarca avrupa metropollerinde, bangkok'da zaman geçirdim, oralardaki fare sorununun istanbul'da olmamasının tek sebebi kedilerdir.
  • 2 türün de ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekli konudur.

    konuyu köpek tarafından ele alırsak, köpekler şehirdeki misyonunu tamamlamış canlılardır. türlerinin doğası gereği, sürü halinde yaşarlar ve fiziksel yapıları itibariyle de insanlar için tehdit oluşturabilirler. bu sebeple sokaklarda olmamaları gerekir. fakat bu sorunun çözümü uyutmak değildir. bu kadar köpeği de barınaklara kapatmak hiç bir şekilde mümkün değildir. yapılacak iş orman arazilerinde çevrilmiş doğal yaşam alanları belirlenip, sokaktan toplanan köpekler tedavi ve kısırlaştırma sonrası bu alanlara salınmalı, besleme ve takipleri yapılmalıdır. bunun dışında ise evcil hayvan ticareti vs. çok daha sıkı denetlenmeli.

    kedi tarafında ise durum çok farklı. 2024 de bile kediler,kemirgen ve haşere mücadelesinde çok önemli bir yer almaktalar hala. bunun örneklerini fransa, ingiltere gibi gelişmiş ülkelerin yaşadığı sıkıntılardan görebiliriz. fizisel yapı itibariyle insana zarar veremezler ve insan müdahalesi olmadıkça sağlık açısından tehdit oluşturmazlar. ayrıca kedilerin, özellikle istanbul açısından bir reklam katkısı vardır ve turizme küçük de olsa fayda sağlarlar. fakat son dönemlerde insan müdahalesiyle nüfusları kontrolsüz bir artış göstermekte olup, kısırlaştırma işlemleri artırılmalıdır.
  • kedilerin avrupa/abd metropollerindeki farelerle bağlantısı tamamen götten uydurmadır. bununla ilgili bir tane bilimsel araştırma sonucu yoktur. doğru olan ise insanın da beslediği başıboş kedilerin doğadaki kuşların soyunu tükettiğidir. virginia üniversitesinin araştırmasına göre bu oran yaklaşık %80 seviyesindedir yani kediler de en az köpekler kadar tehdittir.
    gerçi, kime anlatıyoruz... kedi/köpek fetişi dediğin delinin bir tık üstü.
  • sokaklarda kedi-köpek pisliği gormek istemiyorum
  • görecelidir. kediler insan için tehdit değildir. hatta insana manevi faydası dokunur. ama belki bir kuş cinsi veya fareler için tehdittir.
  • kedi ve köpekler değil, insan tehdittir. evet, köpekler saldırsa da insanlar tehdittir.

    hele ki, sokak hayvanlarının insan gibi bir bilince sahip olduğunu zannedip ve sokak hayvanlarını düşman belleyip kendilerince 'savaş açan' insanlar daha da büyük tehdittir.

    bugün sokak hayvanlarından kaynaklanan ne problem yaşanırsa yaşansın, insan politikalarından kaynaklıdır. dolayısıyla çözümü de insan kaynaklı olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap