aynı isimde "gibi" başlığı da var
18759 entry daha
  • ben son zamanlarda karakterlerde önemli değişim görüyorum. bu değişim de özellikle gerçeklikle olan bağlantılarının artmış olmasıyla ilgili. kast ettiğim artık absürt olaylar olmuyor anlamında bir şey değil. yılmaz, ersoy ve ilkkan daha gerçekçi veya daha dünyalı reaksiyonlar veriyorlar artık. bu önceleri biraz daha değişikti. mesela salonun badanasının 20 liraya yapılabilmesi ve ilkkan’ın bunu doğal karşılaması olayı… mesela yılmaz’ın çay bardağı düştü diye kalp krizi geçiren adamın sülalesiyle ciddi manada kan parası konuşmaları… ya da ilk bölümde polisin kokariççileri basıp tutuklarken, insanlara dükkan aç diye baskı yapmaları suçundan karakola götüreceklerini söylemesi…

    dizide bilinmeyen pek çok şey de vardı ama artık bunlar da bir gerçeklik zeminine oturdu. yaşadıkları evi nereden buldular, ne iş yaparak geçiniyorlar vs. hep bilinmezler arasındaydı ama sonra olaylar arasındaki bağlar da çözüldü ya da gevşedi. bu biraz da, kahramanlarımızın sevgililerinin de olduğunun görünmesi ile ayyuka çıktı. irade bölümünde mesela, online mülakatta uygunsuz yakalanmak durumu tamamen klişe bir sahne. dahası çok mantıklı bir sonuç, ik’cıların rezil durumu görüp oflayıp puflaması.

    bence kaybedilen ivme burada oldu. yüzeye çıkmaya başladılar, halbuki sokakta uçup giden bir çikolata ambalajının arkasından koşup bunun nereden gelmiş olabileceğini, ve ortalama insanlardan bir hikaye çıkarabilecekleri özgür ruhlu gibi’yi özlüyorum.
480 entry daha
hesabın var mı? giriş yap