• eskişehir'de valilik sorumluluğundaki dede korkut parkında yoga yapan kadınlar güvenlik tarafından engellendi. sebep olarak (güvenlik görevlisinin ifadesiyle) bazı vatandaşların cimer'e şikayeti olduğu söylendi. yersen.
    kaynak

    olayı ilk olarak odunpazarı belediye başkanı kazım kurt attığı tepki twiti ile duyurdu.
    ardından büyükşehir belediye başkanı yılmaz büyükerşen de tepki göstererek isteyenlerin şehirdeki tüm parklarda istedikleri gibi yoga yapabileceklerini söyledi.

    bunlar böyledir işte, kendi yaşam şekillerine uymayan her şeyi engellerler sonra da "biz kimsenin yaşam şekline müdahele etmiyoruz" derler. ideolojik alkol zamları, yobazların konser engellemeleri derken parklara kadar indi olmayan(!) müdaheleler. korkutucu olan da şu ki, ses çıkarmadıkça bu müdaheleler artarak devam edecek.

    ------edit:
    parkı yapan türk dünyası vakfından gelen bir açıklama var. kısaca diyor ki "toplu etkinlikler için izin alınması gerekiyor" yersen! parka toplu gitmek de mi izne bağlandı??

    bu açıklamaya ilgili belediye başkanı kazım kurt'un tepkisi: "15 kişinin birlikte yoga yapabilmesi için izin alınması gerekiyormuş. inanılır gibi değil. açıklamayı yapan türk dünyası vakfı şaşırmış anlaşılan. koskoca parkta küçük bir alanda yoga yapanlardan kim rahatsız olur? yasağa kılıf uydurmuşlar."
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap