• ali erbaş ahmet hakan'ın köşesinden cevap vermiş;

    https://www.hurriyet.com.tr/…ciklama-geldi-42454696

    peki ırak’ta neden arapça tercüman kullandı?

    o konuda da şöyle demiş erbaş:
    diplomatik hassasiyet gereği ırak’ta yaşanan özel bir olayı bahane ederek itibar suikastına yol açan üslupla bir insana acımasız saldırılarda bulunmak haksızlık değil midir?”

    “2010 yılında diyanet’e tahsis edilen 2006 model arabadan sonra 2015 yılında bir araba tahsis edilmiş ve yine kıyamet kopmuştu. o günkü diyanet işleri başkanımız yine nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan acımasız saldırılara dayanamayıp arabayı başbakanlığa iade etmişti. internete bakarsanız ne acımasız haberler ve saldırılar yapıldığını görürsünüz. aradan geçen bunca yıla rağmen bize 2023 yılına kadar hiç araba tahsis edilmedi. eski araba artık kullanılamaz hale gelip envanterden düşünce ihtiyaca binaen söz konusu araba, kiralama yöntemiyle kullanılmaya başlanıldı.”

    -----------

    çok merak ettim, o 'diplomatik hassasiyet' gerektiren, belki yanlış anlama sonucu kötü sonuçlar doğuracak, tercüman kullanılması gereken arapça sorulan soru neymiş diye baktım şuymuş:

    -------
    cumhurbaşkanı tayyip erdoğan’ın ırak ziyareti kapsamında bağdat’ta bulunan diyanet işleri başkanı ali erbaş, rudaw muhabirinin “selahaddin-i eyyubi ve şeyh abdulkadir geylani’nin islam’a hizmetleri” hakkındaki arapça sorusunu anlamayarak türkçe’ye çevirtti.

    erbaş türkçe’ye çevirttiği soruya, “hepsi bizim için çok önemli ve yapmış oldukları hizmetleri her zaman hayırla yad ediyoruz” yanıtını verdi.
    -------

    valla eşikten dönmüşüz... iyiki tercüman kullanılmış ya. yoksa ikili ilişkiler falan? savaş falan çıkardı allah korusun.

    neyse öteki konu ise bildiğiniz gibi.. tam bir akp. yahu acımasız saldırılar falan deyip audi a8 e karar kılmak? eee daha düşük model, tasarruf hatta hani togg?

    ama tabi olay belli? itibardan tasarruf olmaz...
  • haberde yorumlar fena. 5 vakit namaz kılan beni bile dinden soğuttunuz allah size bir daha fırsat vermesin.

    görsel

    https://www.sondakika.com/…aci-aciklamasi-17285759/
  • çok ilginç açıklamalardır. tabi arapça bilmiyorum ya da soruyu anlayamadım dese olmayacaktı. bunun yanında 2015'te tahsis edilen arabanın kullanılmaz hale gelmesi durumu nasıl oluşuyor acaba?
  • şehir içi ayrı şehir dışı ayrı araç tahsis etmek niye?

    kirasını ödeyemeyen, çocuğuna kiyafet alamayan, evin geçimini sağlayamayan, ayın sonunu getiremeyen insanlara "şükredin" diyen kurumun başındaki şahsın açıklamasıdır.

    sonra "gençler ateizme yöneliyor." vallahi bu ülkede müslüman kalmak çok zor.
    öbür dünyada sorulunca bunları bir bir anlatacağım allah'a...

    bismillaudi...
  • - "audi a8 kullanırken arapça bilmeye gerek yok ki, türkçe dil seçeneğini ayarlattırdım. hem arapça bilen şöförüm de var...
    başkanımız, 'itibardan tasarruf olmaz' diye buyurmuştu hatırlarsanız."
  • peygamberin sünnetini tatbik eden ve tavsiye eden biri audi a8 mi alır.
  • niye araba kiraladın diye soran yok, neden audi a8 kiraladın? bu fakir milletin parasını lüks için harcamak vicdanına dokunmuyor mu?

    arapça konusuna gelince, biliyorsan anlarsın ve konuşursun. olay bu kadar basit. ülkemizde sınavlardan nasıl geçildiğini 9 yaşındaki çocuklar bile biliyor artık.
  • bu adam sürekli adapazarına gelip gidiyor. makam odasından çok adapazarında. ilerisi için kendine tarikat kuruyor demedi demeyin.
  • bunlar yüzünden ateist oldum!
  • siyasal islamcıların yüzünün kızarmamasına örnektir.
hesabın var mı? giriş yap