• üst edit: yav arkadaşlar, yazdığımı okumadan etmeden boş saldırı yapmayın, algı yapıyormuşum da yok sokaklar çok coşkuluymuş da. zaten sokakları coşkuyla dolduracak kadar kalabalığız. ben türkiye deki genel psikolojik havadan bahsettim. adam demiş izmir çok coşkulu, e herhalde amk bana siirt çok coşkulu de de öyle çürüt bari.

    bilindiği üzere ülkemize hakim siyasal islam ve bu ideoloji çevresinde kimliğini, onurunu kaybetmiş arap sıçsa alıp yüzüne sürüp "yarappi şukür" diyecek büyük bir güruh, mevcut iktidarın cesaretlenmesiyle merdiven altlarından çıkıp "kul hakkı" nı sikine takmadan gerek ülkenin önemli yerlerinde gerekse sokaklarda daha önce sahip olmadıkları özgüvenle yer buldular.

    bu tayfa zaten hiçbir zaman cumhuriyetin kendilerine vermiş olduğu nimetleri anlayamamış, birey olamamış, hep birilerinin eteğinin altında kulluk etmeye alışmış silik tipler oldukları ve inandıkları dinden bile haberi olmadan onun bunun söylemleriyle inandıkları ve hareket ettikleri ve cumhuriyet onlara mide bulantısı veren bir yapıda olduğu için böyle bir coşku beklemek sadece aptallık olur.

    halkın diğer kesimi olan, özgürlük, demokrasi, çağdaş bir ülke isteyenlerin de üstüste kaybedilen seçimlerle bu ülkenin asıl mayasının siyasal islam olduğu, bu ülke için parlak bir gelecek asla olamayacağı, ortadoğu ülkesi hüviyetinin cumhuriyetle sadece kapatıldığı ama ilk fırsatta bütün korkunçluğuyla ortaya çıkacağı düşüncesiyle umutsuzluğa düşmesi ve heyecanını kaybetmesi ayrıca son seçimde oy verdikleri muhalif gözüken ve umut bağlanan çapsızların son siyasetleri bu coşkunun düşmanı olmuştur.

    bu durumda bu sönük 100. yıl normaldir.

    cumhuriyet bizim gibi üçüncü dünya halklarına lükstür.

    büdüt: imla
  • (bkz: rte'nin başbakan olmadan önce abd'de 6 ay kalması)
    o zaman kurulan planlar tıkır tıkır işlediği için. artık ortada 1923'te kurulan türkiye cumhuriyeti yok. son seçimlerde ve sonrasında kemal kılıçdaroğlu da bundan emin olmamızı sağladı.
  • iktidar tarafı, devletin tüm yöneticileri, askerler, siviller, vatandaşlar çeşitli gösteri ve törenlerle gayet güzel kutluyor. mesela istanbul'da iseniz boğazı gören bir yere çıkın da görün coşkuyu. günlerdir "cumhuriyet bayramı kutlanmayacak, kutlanmıyor, trt kutlama yapmayacak, hatıra parası basılmadı..." yalanlarını yayanlar olsa olsa pkk sempatizanlarıdır, vatanın bölünmez bütünlüğünü içine sindiremeyenlerdir, bölücülerdir, ya da muhalif olmakla hain olmayı karıştıranlardır...

    chp tarafında ise pek özel bir kutlama faaliyeti yok. büyükşehir belediyeleri bu konuda zayıf kaldı.bunun sebebi de kılıçdaroğlu'nun ve chp'de makam sahibi olan herkesin koltuk derdine düşmüş olmasıdır. mahalle sorumlusu düzeyindekiler bile koltuklarını koruma derdinde. hepsi chp kongresine odaklanmış. hal böyle olunca kimsenin cumhuriyet kutlaması coşkusu yaratmaya mecali kalmıyor.

    ülen hiç değilse seçim öncesi verdiğiniz coşku kadar bir coşku vereydiniz. bir haftayı yüzüncü yıl kutlamaları olarak dolu dolu organize etseydiniz. seçimden önce bütün chp'li belediyeler, sanatçılar, gazeteciler vs. nasıl da arı gibi çalışıyordu. şu anda o kesimden cumhuriyet kutlaması için çalışan neredeyse kimse yok. chp belediyeleri ne iş yapıyor? koskoca belediye bütçelerinin bir kısmı cumhuriyet kutlamasına ayırılamaz mıydı? türkiye'de belediye bütçelerinin çoğu chp'nin elinde. nereye gidiyor o kadar para? cumhuriyet bayramı kutlaması için bütçede hiç para yok mu?

    ondan sonra vay efendim vıdı vıdı vıdı...
  • hiçbir nedeni olamaz olmamalıdır.
    senin şu an bir müslüman halkın içinde olduğu savaşa üzülüp yardım edebilir durumda olman bile sınırları içinde yaşadığın gölgesinin yettiği bayrağının dalgalandığı ve senin 100. yıl coşkusu duymadığın cumhuriyet sayesinde.
    asıl neden nankörlüktür.
  • ben öyle "şeriat gelecek hölö hölö" falana bağlamıyorum. 100.yıl coşkusunun olmamasının asıl nedeni insanların genel olarak coşkusunun olmayışı. bayramlar-özel günler anlamını kaybetti herkes robot gibi yaşıyor.
  • ekonomi.
    millet bitik ve yarının derdinde..
    yoksa atatürk ve cosku kalplerde ama kutlayacak hal kalmadi insanlarda..
  • cumhuriyetin anadolunun her yerinde özümsenmiş olmamasıdır.
    cumhuriyet kurulduğundan beri bu böyle.
  • 80. yıldan sonra gayrıresmi tiranlık ile yönetildiğimiz içindir..
hesabın var mı? giriş yap