• gelin itiraf edelim, kemal sunal'ın canlandırdığı şaban, inek şaban ya da farklı isimlerle sahip karakterler komik olmak bir yana dursun izlerken insanı utandırıyor. cringe denen olayı bu kadar derin yaşamamıştım. arkadaşlarımın önerileriyle izlediğim filmler ve değerlendirmelerim:

    1- hababam sınıfı

    değer verdiğim ve komedi anlayışına güvendiğim abilerimden soğumamak için gülmeyi ve içine girebilmeyi çok istedim. tavsiye eden herkesi rehberimden ve sosyal medyamdan sildim.

    2- kibar feyzo

    kötü açılar, zorlama bir aksanla yapılmış müsamere tadında bir oyunculuk. özellikle son sahnede maho ağayı oynayan oyuncunun- gerçek adını çok arasam da bulamadım- vurulduğu sahnedeki hareketleri sinemadan soğuttu beni.

    3- korkusuz korkak

    bu filmi bana monthy phyton kafası diye öneren 38 yaşındaki şahısa dava açmayı planlıyorum. özellikle figüranların oyunculukları ve dublaj çok kötü.

    sonuç olarak sevenlerine saygı duymakla beraber biz z kuşağı daha entelektüel ve doğal şeylere gülüyoruz. maalesef yokluktan size komik olduğu dayatılan şeyi kabullenmişsiniz ama biz z kuşağının sonsuz tercih hakkı var.
  • tamam hacım sen izleme . eleştirmene saygım sonsuz ancak o zamanın şartlarına göre değerlendirmek lazım . 31 yaşındayım hala izlediğimde gülerim çoğu kelimesinde döneme ait eleştiriler mevcut . o zamanı yaşamış olanlar için gayet mantıklı ve komik gelmekte eğer o dönemleri araştırıp tekrar izlerseniz belki fikriniz değişebilir.
    örneğin zeki alasya metin akpınar'ın tiyatrolarını izledim babam kahkaha atarken ben anlamadım ama o dönemi araştırıp izleyince gayette güzel güldürüyor.
  • biz de spotify'ın "yılın en çok dinlenen 10 şarkısı" listesinden kimseyi tanımıyoruz...

    bak,
    "sevmiyoruz" demiyorum...
    "tanımıyoruz"!!!

    biz türkler buna "jenerasyon farkı" diyoruz.
    bekleme yapma...
  • değerli sosyal mühendis arkadaşımın aslında farkındalık yaratma çalışmalarından biri. güzel, tebrik ederim.

    tanım: ironinin dibine vuran yazar beyanı.
  • alfa kuşağı kapsamına giren oğlum özellikle hababam sınıfı filmlerinden nefret ediyor, tüm öğrencilerin zorba olduğunu düşünüyor ve bu filmleri izleyerek okullarda zorbalığa destek verdiğimizi iddia ediyor.

    bir tane ilk dönemlerindeki kemal sunal filmine gülmese de, sonraki dönemlerdeki sosyal içerikli filmlerini zevkle izliyor.

    ama zaten kendisi sınıf temsilcisi seçildi diye, kendisini sendika başkanı da sanıyor.
  • bir z kuşağı olarak katıldığım tespit. bu tarz komedi anlayışını bize musallat eden ile akp'yi musallat eden aynı nesil. azalarak biterler umarım.
  • şener şen gibi türkiye'nin en değerli oyuncularından birini bile tanıyamayan birinin beyanı.
  • bir z kuşağı olarak gayet de seviyorum kemal sunal'ı ve komedisini.
    asıl şimdiki yapılan komediler kötü çok örnekleri de var.
  • normaldir. zamanında o kadar sevmeme rağmen bana da bazen saçma geliyor. gerçi o zaman da he la buna gülüyorduk diye gülüyorum.
  • kemal sunal komedisini y kuşağı da sevmiyor. kemal sunal komedisi kim seviyor emin değilim. ıhıhı eavat.
hesabın var mı? giriş yap