6 entry daha
  • ve gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. onlar ise bunun delillerinden yüz çeviriyorlar. (kur'an - 21: 32)

    dünyamız’ın üst tarafından korunması yalnızca atmosferin özellikleriyle sınırlı değildir. daha önce de gördüğümüz gibi yerküremizin içindeki madenlerin oluşturduğu manyetik alan dünyamız’ın etrafında “van allen kuşakları” diye adlandırılan koruma zırhını meydana getirmektedir. bu zırh bizi radyasyon bombardımanlarından korur. bu zırh olmasaydı dünya’daki hayat mümkün olmayacaktı. güneş dışındaki yıldızlardan gelen öldürücü kozmik ışınlar, dünya’nın etrafındaki bu koruyucu kalkanı geçememektedir. söz konusu plazma bulutları hiroşima’ya atılan atom bombasının 100 milyar katına ulaşan değerlere bile gelebilmektedir.

    güneş’ten de dünyamız’a ısı ve ışık dışında, radyasyon ve hızı çok yüksek seviyelerdeki proton ve elektronlardan oluşan rüzgarlar gelir, fakat güneş rüzgarları da dünya’nın 40 bin mil uzağında manyetik halkalar çizen van allen kuşaklarını geçemez. manyetik alanımızın koruması sayesinde biz, hayatımızı tehdit eden tüm bu oluşumlardan zarar görmeden yaşamaktayız. yerkürenin çekirdeğindeki oluşumlar sayesinde, gökyüzünde koruyucu bir tavan manyetik alan olarak oluşmaktadır. ayette söylenen, dünyamız’ın üstünün “korunmuş tavan” özelliğine sahip olması; dünyamız’ın dönüş hızı, güneş’e konumu, atmosfer tabakalarının şekli, yapısı, kalınlığı, dünyamız’ın çekirdeğinin yapısı, birleşimindeki maddelerin oranı ve daha birçok değişkenin en uygun oranda, en mükemmel şekilde bir araya gelmeleri sayesinde mümkün olmuştur.

    yaşamımız için mutlaka gerekli olan bu şartların bilinçli bir yaratıcı tarafından planlandığı çok açıktır. mantık ve vicdan, gökyüzünün bu koruyucu özelliklerinin tesadüfen oluştuğu iddiasını da, kuran’ın bir insanın aklı ve becerisi ile yazılabileceği iddiasını da reddetmektedir.

    http://www.mucizeler.com/…1/03/gokyuzu-korunmustur/
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap