4 entry daha
  • bir öğretmen olarak beni ikna etmeyen açıklama. yurtdışından çeşitli ülkelerden öğrencilerim var. bizden daha hafif müfredatlarının olduğunu söyleyenlere ib veya igcse müfredatlarını veya sat ve a level gibi sınav içeriklerini incelemelerini tavsiye ederim.
    bakın bakalım bu programlar bizden hafif mi ağır mı?
    veya bu yeni müfredatla dünya ile yakınlaştık mı uzaklaştık mı?
  • seyreltmeyi bilimden yapıp din bazlı derslerde yoğunluğu 4-5 katına çıkartarak rekabet edebileceğimizi, başarıyı arttıracağını sanan, yalanlarıyla bizi kandırmak isteyen birinin ciddiye alınmayacak boş sözleri.
  • benim 1985-1988 arasında, meslek lisesinde aldığım eğitimi, bugün öğrencilerime vermeye kalktığımda, 1 tane bile mezun çıkmaz. öğrenciler sınava hazırlansın diye eğitimi sürekli kolaylaştırdık. çünkü üniversiteye giriş sınavına daha çok aday katılırsa dershaneler kar edebilirler. mesele integrali kaldırmak değil, her öğrencinin öğretme kapasitesinin farklı olduğunun farkına varamamamız. bu yüzden eşitlik adına eğitim kalitesini düşürüyoruz.

    çocukların eline telefon verdiniz veya önüne bilgisayar koydunuz diye zeki olmuyorlar. bunun değerlendirilmesini de öğrencinin önüne test kitapçığı koyup, kaç tane çözdüğünü sayarak da yapamazsınız.
  • ne dertler var dedirten açıklama. diğer ülkelerin müfredatında öğrenmeyi öğretiyorlar, bizde ise direk öğretim yapılıyor; çünkü, insanlarımız kendilerini eğitmiyor; çalıştıkları işte bile kendilerini geliştirmiyor. bu ülkede kitap okuma oranı %2, ülkedeki insanların %80' i ilkokuldan sonra kitap okumuyor. 30 yıl boyunda robot gibi aynı işi aynı şekilde yapan insanların ülkesi burası. haliyle zorumlu eğitimde ne verirsen yanına kar kalıyor.
    eğer bakan pisa skorunu yükseltmek istiyorsa ilk yapması gereken şey müfredatı hafifletmek değildir. türk eğitim sisteminin daha ciddi sorunları vardır. 30 kişilik sınıfta kimse iyi eğitim alamaz. öğretmenlerin saldırıya uğradığı okulda kimse iyi eğitim alamaz.
  • mantıklı bir karar. bilgi yük değil rehber olmalı.
  • pisa testine din (islam) bilgisi eklemeyi mi teklif etsek napsak acaba?

    gidelim merkezlerine, dayanalım kapılarına sizin yüzünüzden çoluk çocuk mağdur oluyor diyelim.

    (bkz: bahane göt gibidir, herkeste bulunur) derdi askerdeyken bizim komutan. makamınız sorunları çözmek için var, eğitim kalitesini arttırmak için var ve daha çok din dersiyle bunun olmayacağını siz de biliyorsunuz ama ufak hesaplar için koskoca ülkenin geleceğinden çalmaktan beis görmüyorsunuz.

    gerçi bizde (bkz: şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederim) diye bir söz de var.
  • mantıklı karardır, liseyi bitireli 16 sene oldu hala delta= b( kare) - 4ac diye bir formül hatırlıyorum ama ne işe yarar en ufak bir fikrim yok. markette kazık yemeyecek kadar matematik yeterli diye düşünüyorum. (bkz: swh)
  • okuma anlama üzerine eğilmeyen hiç bir müfredat yarımlarımıza hizmet etmeyecek.
  • (bkz: integral kim amk)
    (bkz: sözelci)
  • bu konu bana ne fayda sağlayacak?

    arkadaşlar bu aşırı yanlış bir yaklaşım, 3 milyon kişi sınava giriyor, sorsan kim hakkari'de okumak ister, 3 milyonu da boğaziçini tercih ediyor nasıl kimi yerleştireceksin? hayatınızın devamında sadece dört işlem yapacaksınız diye sadece onu öğrendiniz diyelim en az 500bin kişi matematiği full çeker. bir ara lise girişte kolay soru soruldu ve tam 1500 tane birinci vardı hepsi bir liseyi yazsa 1350 tanesi yerleşemiyor ve bunlar türkiye birincisi...

    yani şu konulara yaklaşımınız bu ne işime yarayacaktan ziyade, kuralları verilmiş oyunlar olarak düşünebilirsiniz. sudoku gibi, nasıl yapılacağı anlatılıyor ve sonrasında bunu yapabilmen isteniyor, en çok yapabilen daha yüksek puan alıyor bu kadar basit.

    ikinci kısım yokken öss döneminde bir soruyu yanlış okumanız ve kaçırmanız sizi on bin kişi geriye atabiliyordu bu ölçme doğru olmaz. eleyici konuların olması gerekir, benim ne işime yarayacak diye yaklaşan zaten kendi çapında bir yer kazanır hayatına devam eder.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap