hesabın var mı? giriş yap

  • 16 yaşında lise öğrencisi. kurban eti dağıtıyordu. 16 yaşındaydı, oğlumun yaşında. içim ezildi. nasıl bir nefret sizinkisi. çocuktu lan o. çocuk. kurban eti dağıtıyordu. kurban olduğum...

  • ya siz öyle diyorsunuz da, gülüyorsunuz da bu komik değil ki. buna inanacak 15 milyon insan olduğunu düşünüyorum ben bu ülkede. hatta haberi izleyen birisine, şifreleri gördün mü desem, evet ya gördüm der yani.

    birazdan deneyeceğim hatta. atv izlediğinden emin olduğum birisini telefonla arayıp darbenin şifreleri ele geçirilmiş gördün mü diyeceğim. bakalım neler olacak?

    edit: aradım, söylediğim gibi, şifrelerin gerçek olduğunu düşünüyor.

  • ayni amcamiz yaz vakti konya merkez'de askili t-shirt le yürüyen ayni kizimizin suratina 'tu ahlaksiz, sizin yüzünüzden ahlak-ar-namus kalmadi' diye tükürecektir.

  • bu yengeçte şu anki halimizi gördüm.

    yanan bir tava üzerinde ölecek olan fakat her şey yolunda gibi yemeye devam eden bir yengeç. aynı türk halkı, her şey berbat fakat keyfe devam.

  • --dünyanın (yansıma indeksi) 0.29'dur. bu, ışınların% 29'unun dünya'dan yansıyacağı anlamına geliyor.
    --toplam dünya yüzey alanının% 3'ü evler tarafından kaplıdır.

    -yani, bütün çatıları beyaza boyarsanız; endeksi 0.29'dan 0.3'e yükseltebilirsiniz. bu artış (yüzyıl boyunca) 1 santigrat derece ile dünya'nın sıcaklığını düşürecektir.
    1 derece için bu masrafa değmez diyenleri duyar gibi oluyorum, unutmayın ki küresel sıcaklık 1880 yılından bu yana sadece 0,8 derece arttı.

    --peki bu 1 derece bize ne kazandırır?--

    -kutuplarda buz dağının erimesi % 15 oranında azalar.
    -tarım mahsullerinde % 5-15 aralığında bir artış sağlanır.
    -orman yangınları % 200-400 aralığında azalır.
    harika, değil mi?

    --peki bunun bize ekonomik masrafı ne olur?--

    dünya topraklarının yaklaşık yüzde üçünün kentleşmiş olduğunu biliyoruz.

    3% * 57.505.693 sq km = 1,725,170 sq km'lik çatı ve yol.
    bu, 1.8569583837 * 10 ^ 13 feet kare ile eşdeğerdir. boya hesap makinesini kullanarak, bunu galonlara dönüştürebiliriz; ne kadar ihtiyacımız var? 46 milyar galon boyaya ihtiyacımız var ve hepsinin beyaz olması gerekiyor (mümkün olduğunca beyaza yakın olması gerekiyor).

    alternatif kaynaklar.
    1
    2

  • endonezya'da bir kabile.

    bu kabilede ki inanışa göre kişi öldükten sonra gömülene kadar hasta varsayılıyor. ve hastaymışçasına yemeği suyu yanına götürülüyor. galiba ciddi ciddi yiyebileceğini düşünüyolar. konuşuyorlar onunla.
    evde hasta gibi bakılan ceset ilaçlanıyor bozulmaması için bu arada coşkulu bir cenaze töreni yapabilmek için aile üyeleri para biriktiriyor bu süre zarfında.

    ölen kişinin iyi bir töreni hak ettiğini bu sebeple olabilecek en iyi cenaze törenini yapmaları gerektiğine inanıyorlar cenaze defninden sonra ölülerinin kendilerini ziyaret edeceklerine inanıyolar.

    ölüleri yaşayanları ziyaret edemedikleri için galiba, kendileri mezarından çıkarıp kıyafetler giydirip dolaştırıyo ve böylece ölülerini unutmadıklarını özlediklerini ve sevdiklerini göstermiş oluyorlar.

    çalışırken imece usulu gibi karın tokluğuna çalışıyorlar ve herkes herkese yardım ediyor. beslenmeden olsa gerek 70 yaş üstü çalışanlar dahi var ama gayet dinç görünüyorlar.
    ve tıpkı burda ki gibi yaşlılar gençlerin çok tv izlemesinden ve onların tembelliğinden yakınıyor.

  • tipik akp genci. kendine yakisani yapmis. o cocugun yuzunden istanbulu kaybetmislermis.
    dedik ya iste tam akpli genc profili. bunlarin hepsi boyle. kendini istanbulu sahibi sanar, bombostur, saldirgandir, terbiyesizdir.

  • kardeşimin eşi tarafından yengesi ( eşinin amcasının hanımı) 62 yaşında coronadan vefat etti. bakın tekrar söylüyorum: coronadan!

    hastaneden cenazeyi alamadılar, daha doğrusu almadılar ilk etapta. çünkü ölüm raporuna normal ölüm yazmışlar. bu sebeple cenazeyi kefene sarıp veriyorlarmış. coronalı olduğu için , kendileri ellemek istememiş, bunun üzerine defin firması aramışlar bulmuşlar. parasını verip defnettirmişler...

    sayın koca, ettiği hipokrat yemini bir kenara dura dursun, bu adam koltuğu için böbreğini bile satar.!

    ülkenin geldiği hale bak. doktor demişki; maalesef emir yukardan, corona yazamıyoruz...

    koca'nın ettigi , söyledigi yalanin haddi hesabi yok... bu adamin vatana ihanetten yargilanmasi gerek...

    yalanci... yalancisin sen , hemde pis bir yalanci.

  • olaya katılan tüm polislerin görevden ihraçları şarttır. bu tarz olaylar mağdurlarda haklı olarak uzun süren yaralar açmaktadır.

    malum parti ilçe başkanlarının 13 yaşındaki veletlerinin elini eteğini öpecek olan köpekler, milletin kendilerine sunduğu üniformayla millete artistlik yapamazlar.

  • belki askerimizi şehit etmeye çalışan birinin cesedini toplamak için vakit ayırmaya bile gerek yok... sonuçta cesede bile patlayıcı düzeneği kurabilen bir bozuk zihniyet o yüzden geberdiği yerde bırakmak en iyisi.

    edit: başlığı açan kişi entrisini silmiş.

  • şu depremde bile itibar, şov ve öne çıkma derdinde olan herkesin yatacak yerinin, içecek tek yudum suyunun bile olmamasını diliyorum.

    tayvan ekibinin çalışmaları bırakıp ülkesine dönme durumudur.

  • kudüs mü düsseydi, erkek erkeğe mi evlensediniz, bayrak mı inseydi,ezan mı sussaydı. sizin derdiniz nedir kardeşim. sus ve ödemeye devam et.