• 2019 yılı şubat ayında, hazine ve maliye bakanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı'nın damadı olan berat albayrak tarafından açıklanmış yeni projedir. amacı yükselmiş sebze-meyve fiyatlarını,üreticiden tüketiciye belediyeler vasıtasıyla aracı olmadan aktarmaktır.

    1924 yılında kurulan cumhuriyet halk fıkrası - 1935 yılında cumhuriyet halk partisi adını almıştır- parti tüzüğünü oluştururken ilkelerini hazırlamaya başlamıştır. 1927 yılında 6 ok teması adı altında ilkeleri belirlenmiştir.

    bu ilkelerden "halkçılık" oku,chp'nin iktidarda ya da koalisyonda iken devamlı uygulanmaktaydı. günümüz de hazine ve maliye bakanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı'nın damadı olan berat albayrak, partisinin almış olduğu bu kararla kurucu ilkelerden uzaklaşıldığını ve ülkenin geldiği hali dolaylı yoldan bize göstermekte görevli olmuştur.

    naçizane fikrimdir ki ; kurucu parti olan chp'nin "6 ok" ilkesi günün şartlarında en zeki yurttaşlar tarafından geleceğe yönelik düşünülmüş olsa da,zamanla ülkenin içerisinden geçtiği süreçten kaynaklı göz ardı edilmesi ve dışa bağımlı hale getirilmesi yeteneksiz insanların suçuna ithafen ,tekrar 1927 mantığına dönmesi gurur verici bir etki yapmıştır.
  • bende baya baya vintage etkisi yaratan mağazalar. zira (bkz: doksanlarda çocuk olmak) nereden bilirdik tekrar açılacağını.
  • (bkz: tansaş)

    başganlık sistemi havayolları iyi uçuşlar diler.
  • kota denilen şey ile eskiden “karne” denilen şey arasında ne fark olduğunu çözemedim. yani soğanı patatesi karne ile mi alacağız şimdi? müthiş güçlü ekonomimizin bizi getirdiği noktada günlük tayın ve karne sistemine geçmiş bulunuyoruz
  • (bkz: muhafazakar sol parti)

    ucuz meyve sebzeler, venezuela ile dost olmalar... allah sonumuzu hayretsin *
  • konu gündeme geldikten sonra zincir marketlerde sebze fiyatları yarı yarıya düşmüş. bu şirketleri yönetenlerin yatacak yeri yok.
  • izdihama yol açmasını bekliyorum. bu yüzden pazartesi günü ilk açılacak izdiham başlığında çekirdeğimle beraber bulunacağım.
  • ben kucukken vardi tanzim yerleri vay be cocukluguma dondum hani eskiye donus yoktu be kandirikcilar... :)
  • 1930'ların köhne politikaları vardı birkaç sene öncesine kadar. devlet, yediğimiz içtiğimiz hatta giydiğimiz şeyleri bile kendisi satmaya kalkıyordu. böyle bir ortamda yabancı yatırımcı gelir miydi hiç? bunlar devletin sırtında kamburdu üstelik. günümüzün modern dünyasında böyle köhne, çağdışı kurumların yeri yoktu. dolayısıyla iyi ki özelleşti sümer, tekel, şeker vb.

    düne kadar böyle güzellemelerle anlatıyordu olan biteni ülkemizin güzide gazetecileri.

    şimdi tanzim satış mağazalarını da öve öve bitiremiyorlar. halktan yana olmak böyle olurmuş onlara göre.

    e bunu yapanı köhne, eski kafalı hatta çakma komünist diye yaftalayan yine sizdiniz gazete köşelerinde. onu ne yapacağız?

    devletçilik ilkesinin uygulanır yanı mı kalmış yav keh keh keh diye gülüyordunuz ekranlarda.

    sizin çakma komünizm diye aklınız sıra aşağılamaya çalıştığınız şey bizzat yerli üreticinin elinden malı alıp neredeyse kâr etmeden halkka buluşturmaktı. özelleştirildi diye bayram ettiğiniz kurumların görevi buydu. biz memur çocukları ulus'taki sümer binasından giyiyorduk bayramlıklarımızı paramız çoğu zaman yetmediği için.

    döndük dolaştık aynı yere geldik galiba.
  • almanlar bu defa çatlamazsa iyidir.*
hesabın var mı? giriş yap