• minik insanlar ve değişik meslek gruplarına göre arabaları, atları, çadırları, su bardaklarına kadar binbir çeşit malzemeleriyle rengarenk, süper bir oyuncak kiti.

    almanya'dan gelirdi bize. acaip kaliteli idi; yerli malı ile ithal arasındaki farkı küçücük yaşta somut olarak görmemizi, mukayese etmemizi sağlamıştır.

    geçen yıllarda almanya'da gördüm, hala satılıyor.

    mini mekanikler midir nedir ondan çok farklıdır playmobil....
  • küçükken kızılderili setine sahip olduğum oyuncak, hala masadan bardak alırken bile ellerinin şekli aklıma gelir.` :yalniz basina yemek yemek`
  • legonun rakibidir. ama legonun yerini asla ve asla tutamaz.
  • 1974'ten beri üretilen oyuncak setleri ile kendini asmis marka. bunca yil boyunca dogal olarak ortaçagdan korsanlara, ameliyat odasindan western tren istasyonuna kadar her yasam çesidini üretmisler. oynamak bir yana koleksiyon yapmak için ideal olabilecek bir set.
    parçalar belirli oldugu için yaraticilik bir yerde duruyor ve çocuk için islevini yitiriyor.
  • "mekanik adamlar" da dedigimiz, 80'lerin daha renkli ve (zorlamayla da olsa) daha hareketli gecmesini saglayan minik yaratiklar. (bkz: kuzey kalesi)
  • çocukluğumun favori oyuncakları. doktorların neşterinden şövalyelerin mızraklarına, polislerin kelepçelerinden türlü türlü silahlarına kadar ufak tefek eşyaların bile olduğu, bunun yanı sıra devasa (tabi küçükken daha bir devasa görünüyor) kalelere (ki bu kale içimde ukte kalmıştır. komşumuzun oğlunda gördüğüm günden beri bir kalem olsun istemişimdir, ama "alırız, alırız" ile uyutulup ve hiç bir zaman sahip olamadım) kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip oyuncaklar. hala kolilerin içerisinde saklıyorum, ne atmaya, ne de kimseye vermeye kıyamıyorum en sevdiğim oyuncaklarımı.
  • türkiye'de, yurtdışında satıldığı fiyatın iki katı etiket konulan oyuncak türü. çocukların dramatik bakışları karşısında satın almak için alternatif yollar arama sebebim.
  • lego'nun en ciddi rakibi olan oyuncak markası...

    playmobil sahipleri şimdiye kadar 2 kez pegasus oyuncak, beşiktaş'ta biraraya geldiler;

    http://www.kuzeykalesi.com/…-playmobil-zirvesi.html

    http://www.kuzeykalesi.com/…laymobil-zirvesi-6.html
hesabın var mı? giriş yap