• attan inip yürümektir. niye? çünkü eşşeginizi vurdular.
  • istanbul'dan mersin'e taşınmış biri olarak diyebilirim ki böyle bir teklif aldığınızda.

    (ara: inanma seni)
  • imkanlar dahilinde yapmak istediğimdir.
  • mük-kem-mel hamle.
  • adanadan istanbula tasinmaktan daha kotu olmadigi kesindir
  • yılın 3 aylik diliminde kicindan ter akmasina sebep olsa da geri kalan 9 aylık huzurlu, sakin,konforlu vs bir hayat icin kesinlikle mantikli bir hamle.
    adanayi bilmeyen insan icin adana adliye ve sicaktan ibarettir. halbuki adana cok daha fazlasidir.
  • kisa bir sure once adana'da 4 - 5 gun gecirmis biri olarak diyebilirim ki adana beklentimi asmis bir sehirdir. hem modern bir sehir merkezi, hem yesil alanlari, hem denize girilecebilecek sahilleri var. karatas sahillerinin herhangi bir akdeniz sahilinden deniz ve kumsal olarak ( deniz ve kumsal olarak, altini ciziyorum! ) farkini gormedim. sadece daha az bakimli ve otel dolulugu yerine yazlikci sitesi dolu. bunun yaninda tabii ki istanbuldan ucuzdur ama gelir de buna gore dusuk olacaktir. ha merkez disina cikinca modern yuz yerini gecekondu tarzi yasama birakiyor. bu bir adana gercegi. ayrica son derece sicaktir. artilari eksileri mevcut ancak anadolu'da bircok kentte artilar eksiler mevcut. sonuc olarak artik istanbul merkezli bir ulke olmak zorunda degiliz. anadolu'da da insanlar yasamlarini gayte modern bir sekilde surdurebiliyorlar. ( dikkat trafik, yemekler vs vs konularini hesaba katmadim bile )
  • şahane harekettir. (istanbul'dan bildiriyorum.)
  • adanada görev yapmış şimdilerde istanbulda bulunan biri olarak, tecrübelerim sosyal imkanların ne yazık ki adil dağıtılmadığı bir ülkede olduğumuzdan istanbulun daha ağır bastığı görülebilir. bu olayı öyle attan inip eşeğe binmek gibi nitelendirmektense kişinin yada ailenizin sosyal ihtiyaçlarına göre değerlendirmek daha doğru sonuçlar verir.

    örneğin eşiniz ve siz çalışıyorsunuzdur çekirdek ailenizde çocuğunuzunda olduğunu düşünürsek ve istanbulda çocuğunuzla ilgilenebilecek tek insanlar sizseniz eminim bazı problemler yaşıyorsunuzdur. mesaiye ve vardiyalı çalışma durumlarında çocuğu okuldan kim alacak yada çocuk okuldan çıktıktan sonra evde kim karşılayacak gibi durumlara istanbulda çözüm bulmak her ne kadar kolay olsada ebeveynlerin gözü kapalı güvendiği bir çözüm olamıyor. elbette aynı konu adanada da geçerli ama aileniz adanada falansa sosyal olarak adana bir puan öne çıkıyor.

    istanbulun lojistik ve ulaştırma problemleri zaten hemen hemen tüm türkiyenin problemi anasını satayım sabah haberleri açıyorsunuz ığdırda sınır karakolunda bile dinlediğiniz haberde kozyatağı bostancı, zincirlikuyu üsküdar, mecidiyeköy maslak arasındaki trafik durumu... s..tir lan... diyip kapatıyosunuz. trafik ve ulaştırma konusunda diğer şehirler istanbul kadar sosyal yapı ve nüfus barındırmadığı için ulaştırma ve toplu taşıma yatırım alamamış olsa bile insanlar ulaşım problemini ya toplu taşımla yada kendi araçları ile çözüyor. ulan ben tuzladan esenlere kendi arabamla mı gitsem yoksa toplu taşamamı kullansam diye düşünüyorum düşünün birde bunun yağmuru, çamur çömleği var...

    sosyal aktiviteler, kişisel gelişim ve paranın kaynağı olarak sanırım istanbul daha uzun bir süre bu konularda türkiyenin bir numarası olacak hatta orta doğunun diyelim malum şamın, bağdatın, tahranın, tel-aviv'in durumları pek parlak değil. hatta bazılarında ışık bile alamıyoruz.

    gelelim en önemli konuya sağlık....
    şu aşikar bu konuda önemli olan hastane doktor ne kadar iyi olursa olsun ne kadar çok yaralı tedavi etmiş olsada ve ne kadar çok ameliyat operasyonuna katılmış olsada elinden gelen hastanenin ona sunduğu donanımlar ile doktorun sergilediği performans artıyor. bu konuda da malesef sosyal devlet adil bir dağılım yapamadığı için ülkenin büyük kentlerinde toplamaya çalışmış geniş kapsamlı sağlık hizmetlerini bugün basit bir katarkt ameliyatında lazer teknolojisi sınan istanbuldaki özel hastenelere ne yazık ki aynı ildeki hatta ilçedeki devlet hasteneleri bu hizmeti sağlayamıyor. bu konuda 23 milyona yaklaşan nüfusu ile istanbulun adanadan daha iyi olduğu kesin.

    bir başka konuda malum ortadoğunun kronik mezhep savaşlarından etkilenen adana. ırakda savaş çıkar adana ve çukurova göç alır, suriyede çatışma çıkar adana ve çukurova göç alır. evet istanbulda alıyor ama görünen köy kılavuz istemez bu konuda asıl yükü çeken sınır şehirleri ve kasabaları ne yazık ki...

    bu bağlamda taşındığınız koşullara göre değerlendirmek lazım olayı yoksa istanbuldaki party ne kadar hardsa emin olun adanada da hard oluyor...
hesabın var mı? giriş yap