• cildi ve saçı kurutmadığı, kaygan bir yüzey olduğu ve sürtünmeyi azalttığı için yıpranma ve yaşlanma belirtilerini azalttığı söylenen yastık kılıfı türü. daha bir sürü şey söyleniyor. alerji, astım, akne gibi sağlık sorunları olanlara öneriliyor. ama bunları genelde satış yapanların söylediği ve bilimsel bir dayanaklarının olup olmadığı çoğu zaman belli olmadığı için abartmaya gerek görmüyorum.

    ipek güzel bir şey, orası belli. bir sürü ünlü de ipek yastık kılıfı kullanıyormuş. elbette çok pahalı. ipek nevresim seti alacak olsam, fiyatına bakmak moralimi bozar. ama ipekler içinde uyuduğumu hayal ediyorum ve çok hoşuma gideceğinden emin oluyorum. çünkü yastık kılıfını denedim. gerçekten de yüzüme dokunuşu hoşuma gidiyordu. bir ferahlık, yumuşaklık, kayganlık. tabii ki mucizeler yarattı diyemem ama verdiği his güzeldi. kevgir gibi olana kadar kullandım. kıyamayarak attım. ondan bildiğimiz pamuk yastık kılıfına geçince kendimi sert keçenin üstünde yatıyor gibi hissettim. ipek yastık kılıfı kullanırken yüzümde asla yastık izi olmuyordu. şimdi bazen oluyor. o yüzden cilde iyi geliyor demelerini anlayabiliyorum. fazla beklentiye girmeden, zevk için alınabilir.

    bundan daha antibakteriyel, daha yaşlanma karşıtı olduğu söylenen bir de bakır içerikli yastık kılıfı var. onu türkiye'de bulmak daha zor. ikisini karşılaştıran ingilizce bir web sitesinin linki.
  • gerçekten önce kızlarsoruyor ve süslüsözlükte aramayı de ne dim. ama bulamadım aradığımı ve burada paylaşmak istiyorum. bugün ipek yastık kılıfı aldım xd acaba faydasını gören olmuş mudur kullanılıyor mu zenciler dışında birileri tarafından bu dünyada?

    ilave: çok rahat parasına değer birşey memnunum
  • benim de merak ettiğim şey gerçekten ipek yastıkta uyumak cilt ve saç için faydalı mı ? ucuz olsa alıp denemek istiyorum ama hem pahalı hem sık sık değiştirin diyorlar. kırışıklığım artmasın diye bir servet vermek istemiyorum sırf denemek için. o parayı botoks dolguya verip hızlı sonuc almak daha mantıklı sanki ama emin olamadım.
  • uzmanlarin, "ask acisindan kurtulmak istiyorsan, dopamin seviyeni yukselt" cagrisiyla gaza gelip, siparis ettigim kilif turu. hatta yastik kilifiyla sinirli kalmayip ipek yorgan, ipek carsaf ve ipek nevresim takimi da siparis ettim. bakalim ipek nelere kadirmis ve ask acisini hafifletebilecek mi?
    bu entri, siparisler teslim alindiktan sonra guncellenecektir.
    edit: siparişimlerim geldi ve bir süredir kullanıyorum. ipeğin dopamin salgılatıp salgılatmadığını bilmiyorum. çünkü kendimi nasıl hissettiğim üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmadı sanırım. ipek nevresim, çarşaf, yorgan ve yastık kılıfına dair izlenim ve fikirlerime gelince:
    satın aldığınız ürünün gerçek ipek olup olmadığından emin olabilmenizin en kesin yolu ürünlerin ipek sertifikasına sahip olması.
    ben iki çeşit ipek nevresim takımı aldım.
    - 25 momme jakarta ipek görsel görseldekinin siyah nevresim setini ( nevresim ve yastık kılıfı) satın aldım. jakarta özel işlemeye sahip ipeğe verilen bir isim. momme ise ipeğin incelik-kalınlık ve ağrılık-hafifliliğini belirleyen japon ölçüm birimi. momme ne kadar yüksekse, ipek de o kadar kalındır. bu da ipeğin daha dayanıklı olduğu anlamına gelir. nevresim, çarşaf ve yastık kılıflarında genelde 19-22 ve 25 momme kullanılır. 25 momme fiyat olarak neredeyde 19 momme'ın iki katıdır. 19 momme'un altındaki ipekler farklı ürünler için kullanılır. örneğin kıyafetler ve şallar için.
    - 22 momme ipek. bu ipekten nevresim, yastık kılıfı ve yorganı.
    jakarta ipekten pek memnun kalmadım. normal ipeğe göre çok daha pahalı olmasına rağmen hem gerçek anlamda ipek hissiyatı vermiyor hem de çok çabuk aşınıyor. çorapsız yatmaktan dolayı, ayaklarımın değdiği yerlerde şimdiden aşınma oluşmuş. daha fazla aşınmasını engellemek için ilk defa çorapla yatmaya başladım.
    22 momme normal ipek seti beni daha fazla memnun etti. yumuşacık ve ipeksi. lüks duygusu yaratıyor. ipek yorgan ince ve hafif olmasına rağmen, altına girer girmez hemen ısınıyor. hem yaşattığı hissiyat hem de estetik açısından çok beğendim. fotosu linkte.
    memnun kalmadığım taraflarına gelince; absorbe etme özelliği yok. mesela akşam elinize ve ya yüzünüze krem ya da nemlendirici yağ sürüp yatağa girdiniz diyelim, onun lekesi kalabiliyor. ipeği 30 derecede, özel ipek deterjanı ile yıkamınız gerekiyor. bu da bazı lekelerin kalıcı olmasına neden olabiliyor. o nedenle renk tercihi çok önemli. mesela lila nevresim takımında yıkmama rağmen hafiften nemlendirici yağ izi var. renginin güzel olması, kullanışlı olduğu anlamına gelmiyor. ipeği pamuk gibi hoyratça kullanamıyorsunuz. çok hassas davranmanız gerekiyor. böyle bir yapıya sahip değilseniz pişman olabilirsiniz.
  • ınternetten 350-400 liraya satılan hede.
    üstelik yüzde kaçı ipek bilmiyoruz da. bu yüzden inat edip istanbulda gidip didik didik aradım ve liflerini yakma testi de yaparak yüzde yüz ipek, boyasız, kimyasalsız, organik bir kumaş bulabildim. dikimi de dahil tanesini 190 lira gibi bir fiyata edinmiş oldum.

    mükemmel bir doku. selüloz lifler olduğunu ellerinizi gezdirirken cildin neminden zerre götürmediğinde anlıyorsunuz. ilk günden elektrilenme gitti ve bebek buklelerim ortaya çıktı. cildim ay gibi parlıyor. ben ne halt etmişim diyorum o kadar senedir berbat kumaşlarla.
  • yün yastık ve ipek yastık kılıfı kullanıyorum bir süredir. bendeki en önemli etkisi sabahları alarm çalmadan 10 sn önce uyanmak oldu. normalde zor uyanan birisiydim. saçlarımın da daha az elektriklendiğini düşünüyorum.

    dezavantajına gelirsek uyurken küpe ve kolyemi çıkarmadığım işin yüzeyi biraz çizildi. çok kolay tahriş olabiliyor. özenli kullanmak lazım.

    yastıkla beraber ipek göz bandı da aldım. onu da şiddetle tavsiye ediyorum. diğer göz bantları gibi terletmiyor ve ağırlık hissi yok.
  • bir süredir kullandığımız yastık kılıfıdır. hiçbir zaman gerekli olmayan bir ürün gibi ancak onunla tanışınca bu fikirler birden aksine dönüşüyor. kendinizi önemli, özel hissettiren ve kesinlikle biraz da şımartmanın verdiği duyguları barındırıyor. size dünyaları vadetmiyor pek tabii ama verdiği hissiyat çok başka.

    özellikle cildinize ve saçınıza önem veriyorsanız hangi ürünleri kullanırsanız kullanın, gece; saçınızın, cildinizin dokunduğu o yüzey her şeyi sıfırlıyor. bu noktada ipek yastık kılıfı en büyük destekçiniz oluyor. çünkü uyku sırasında yaşanabilecek tüm olumsuz koşulları yok ediyor.

    ipek yastık kılıfının avantajlarına bakacak olursak; ilk olarak nem emici değildir. bu da cildimiz ve saçımızdaki nemin en ideal haliyle korunmasını sağlamaktadır. özellikle kuru saç ve cilt yapısına sahip kişiler için daha ilk geceden büyük fark yaratacağını söylemek hiç abartı olmaz.

    bir diğeri hipoalerjeniktir. saten, pamuk ve diğer yastık çeşitlerinde cilt problemlerine neden olabilecek toz, bakteri gibi birikimlerin ipek yastık kılıfında neredeyse hiç olmadığını söylemek gerek. ipek doğal lifleri hipoalerjeniktir, bu da onu bakteri, kir ve cilt sorunlarında rol oynayabilecek diğer alerjenlerin birikmesine karşı daha dirençli hale getirmektedir. hangi cilt ürününü kullanırsanız kullanın yastık kılıfınızın içerisinde barındırdığı binbir çeşit bakteri ve diğer zararlı oluşumlara karşı maalesef savunmasız olabiliyoruz. bu noktada ipek yastık kılıfı asla sonu gelmeyecek gibi görünen cilt problemleri hususunda da oldukça kurtarıcı rol oynamaktadır.

    diğer tekstil ürünleri ipekte olan pürüzsüzlük hissini maalesef veremez. ipek kılıflarda sürtünme yok denecek kadar azdır. saç kırılmaları, uyku kırışıklıkları, saç elektriklenmesi, saç kabarması, saç dolaşması, cildin tahriş olması gibi konuları neredeyse tamamen ortadan kaldırmaktadır. sabah uyandığınızda saçlarınız gece yattığınız gibi, cildiniz ise yumuşacık uyanmanın keyfini hissedeceksiniz.

    bir diğer husus ise dayanıklılıktır. ipek yastık kılıfları, diğer tekstil ürünlerine göre çok daha dayanıklıdır. kullanım ömrü uzundur.

    tabii ki piyasada ipek yastık kılıflarının sahteleri bir hayli fazla. bu yüzden güvenilirliğinden emin olduğunuz yerlerden alışveriş yapmalısınız. hakiki ipek olduğunu anlamanın yollarından en kolayı yakma testidir. ipek kılıftan birkaç iplik alıp yaktığınızda ilk duyduğunuz koku saç yanığı gibi olacaktır. yanarken alev görünmezdir ve alev giderildiği anda yanma bitmektedir. eğer bu kriterlere uymuyorsa kılıfınız hakiki ipek değildir.
  • güvenilir marka önerilerine açığım.
  • pillow humping için libidosu yüksek kadınlara tavsiye ettiğim yastık kılıfıdır. üzerine oturarak antremanlarınıza devam ederek aynı zamanda zevkten zevke uçabilirsiniz. sanal seks seanslarımda en çok kullandırdığım 3. aksesuardır.
  • ihtiyaç duyup duymayacağınızı kullanmadan anlayamayacağınız nesnelerden. kullandıktan sonra da boşa geçmiş onca zamana yanar durursunuz. birden kutsalınız, kırmızı çizginiz, olmazsa olmazınız oluverir.
hesabın var mı? giriş yap