• cidden vasıfsız. bayraktar kötüdür bunun* için, ancak ukrayna direnişini savunur bu hanım kızımız. ukraynalılar taşlarla sopalarla dirensin ruslara karşı, bunu mu istiyor acaba…

    edit: anlatım bozukluğu giderildi.
  • vasıfsız demek acımasızlık olur ama kendisine bir çizgi belirlemesi lazım..

    aydın sezer'i programına çağırıyorsan ondan sıkılmamayı bilmen lazım, adamın tarzı belli kurduğu cümleler belli, o zaman çağırmasaydın ya da başkası çağırsaydı keşke..

    buradan dönüyor 3h'li çocuklarla ekranda içki vergi oranları ekranda bira içerek konuşuyor..

    olmaz şimdi, bir tarzın olmalı..

    tanım: köln'de oturup früh kölsch içmesi çok hoş olan, ama hem tarzı eksik (ya da düzensiz) hem de ilgisini çeken ve çekmeyen konular arasında ciddi performans problemi olan daktilo 1984 üyesi, (ya da çalışanı/unsuru, neyse artık)..
  • bomboş biri. çok üzülüyorum türk gençliğinin geldiği şu hali görünce. dejenere, kültüründen utanan, kendini bir şey sanan. yaptığı yorumlar o kadar yüzeysel ki, ama eminim ki çok entelektüel olduğunu düşünüyordur. sebep-sonuç ilişkisi dahi kuramıyor. daktilo ekibine nasıl girdi bilmiyorum gerçekten, bir pırıla bak bir buna. burayı okuyorsa da tavsiyem hakikaten farklı görüşleri 'dinlemesi'. dinliyor gibi yapma, “ben haklıyım nasılsa” deme. duygusal yorumla sığ yorumların farkını anla. yazık. umarım daktilo ekibi 49w ile merge olur ve fazlalıklarından kurtulur. aksi takdirde bu tıynetteki insanları dinlemek için kimse 15 dakikasını ayırmaz. not: enerjimi yolluyorum sana.
  • kılıçdaroğlu ile kahvaltı yapmaya nail olmuş ve adama aday olma kazanamazsın demiş liberaldir. ben youtube yayınlarından birinde kendisine sordum. kılıçdaroğlu ortak aday oldu. madem kazanamayacak o zaman minceye mi soğana mı rterdoğan'a mı oy vereceksin.
  • 20'li yaşlarının başında ama 45 yaşında gibi görünüyor. woke culture insanları cidden bitiriyor. akp'nin akademisyenleriyle dalga geçiyoruz falan ama bu batı fonlarıyla avrupa'da günümü gün ediyorum kadronun onlardan pek farkı yok.

    daktilocu hanım kız.

    edit: anladığım kadarıyla bu abla, daktilocu kadronun çavuşu. almanya ödediği paranın karşılığını alıp almadığını bu hanımım üzerinden kontrol ediyor. naziler hiç değişmiyor.
  • iq'sunu 92'ye çıkarmaya çalışan ilkkan gibi tweetler atıyor.
  • ciddiye alınacak fikirleri olmayan her zaman güçlüden zenginden iktidardan yana olan biridir. her hangi bir olay karşısında sadece bunlara bakarak bunun fikirlerini direk tahmin edebilirsiniz. sonuçta bir liberaldir.
  • israil, uluslararası adalet divanı nezdinde gazze'deki soykırım iddiaları konusunda yargılanıyor. almanya israil lehine yargılamaya müdahil olmak istiyor. namibya cumhurbaşkanlığı da almanya'nın namibya'da işlediği soykırımı hatırlatarak almanya'yı kınıyor. sayın ipek maya saygın tivit atıyor:

    "demokrasi olmayan ülkelerin, tarihteki insanlık suçlarını demokrasilere karşı silah olarak kullandığı çok açık ve net, ortada.
    batıfobinin, çoğu entellektüeli kör ve sağır edip bu ‘numara’ya kol kanat germelerini sağlaması etki alanını kanıtlıyor.
    batıfobi, demokrasilerin en büyük tehditi. bir virüs gibi dünyayı etkisi altına alıyor. milyonlarca insanı."

    kendisinin kim olduğu konusunda bir araştırma yaptım. anadolu üniversitesi hukuk fakültesi’nden mezun olduğunu öğrendiğim bir akademisyenmiş. köln üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak bulunmaktaymış. aynı zamanda avukatmış. profilinde rechtsanwältin yazsa da tabii ki türkiye'deki bir baroya kayıtlı bir avukat. çünkü almanya'da avukat olabilmesine yasalar izin vermiyor. avrupa bütünleşmesinin hukuki boyutu üzerine çalışmaktaymış.

    hiç düşündünüz mü, bir alman üniversitesi, neden anadolu üniversitesi hukuk fakültesi mezunu bir avukatı avrupa birliği çalışmaları alanında araştırma görevlisi olarak istihdam eder? neden türkiye'de onca uluslararası ilişkiler alanında çalışan boğaziçi, odtü, bilkent, koç üniversitesi gibi üniversitelerden mezun onlarca gencin arasından böyle bir profil sıyrılabilir? veya hukuk alanında çalışan bir araştırma görevlisi gerekliyse, bünyesinde birkaç tane profesörü olan ve ortalama denebilecek bir hukuk fakültesinden mezun bir akademisyen nasıl parlak üniversite mezunlarının önüne geçer? üstelik herhangi bir prestijli dergi veya yayınevinden çıkmış hiçbir yayını olmadığı halde. türkiye'nin sosyal bilimler alanındaki parlak üniversitelerinin iyi mezunları, abd ve ingiltere'de iyi düzeydeki akademik kadrolarda kendilerine yer bulurken; neden almanya'da sosyal bilimler alanında türk akademisyenler vasat bir profil sergiler? almanya'da akademi seçim yapmayı mı bilmiyor? veya parlak gençlerimiz almanya'yı mı tercih etmiyor?

    bu soruları cevaplama gereği bile duymuyorum. çünkü ipek maya saygın'ın yazdıklarıyla beraber bu soruları okuyanlar zaten cevapları da aşağı yukarı tahmin ediyorlardır. medyası, akademisi ve stk'ları büyük ölçüde kamu kaynaklarından finanse edilen ve kritik anlarda bu aygıtlarıyla çatlak sesleri ustalıkla susturan veya sesini kısan bir yapı var karşımızda. çatlak seslere dönüşebilecek akıllı kadrolardansa, vasat ama kolayca manipüle edilebilir kadrolar bu yapı için çok daha uygun.
  • almanya'daki en antideutsche pozisyonu sahiplendiğini düşündüğüm kişi.

    bu pozisyona göre her türlü anti-amerkancılık kötüdür, ikinci dünya savaşı'nda dresden iyi ki bombalanmıştır, filistin hareketi'ne her türlü destek antisemittir. israil sosyal demokratları dahi antisemitizmle suçlanmıştır bu bakışa göre.

    şimdi tekrar edelim, bu arkadaş böyle düşünüyor demiyorum ama dedikleri yazdıkları diskurda buraya denk düşüyor.

    sayın ipek maya, antideutsche pozisyonu liberal bir pozisyon değil, aksine belli insan hayatlarını diğerlerine üstün sayan bir pozisyondur. almanya'daki çok radikal bir pozisyonu sahiplenmeniz konuya objektif bakamayacağınızı düşündürmektedir.
  • 30 ocak 2024 tarihinde yazdığı tweet:

    “sizden üzerine düşünmenizi rica ediyorum: twitte sizi taciz eden kişinin zenci olduğunu belirtmeniz, etnisitesi türk olmayan insanların kamusal alanda ırkçı tacizlere maruz kalmasının zeminini hazırlıyor.” x

    1 ocak 2024 tarihinde yazdığı bir diğer tweet:

    “köln'de, noel ve yeni yıl kutlamalarını hedef almaya kalkan tutuklanan terör şüphelilerden birisi bochum'da yaşayan 41 yaşında bir türk kökenli alman. utanç verici. terörün mental altyapısı kurutulmadığı için ne ilk ne de son.” x
hesabın var mı? giriş yap