• atalarımız bu konu ile ilgili çok güzel bir söz söylemişler.

    ağlamayan çocuğa meme vermezler.
    bak ben de meme dedim.
  • bu ifadeyi kullanana açık ve net siktiri çekin, bursun ne şartlarda kesileceği önceden belliydi çalışmadın şimdi gelip not dileniyorsun.
  • tüm öğrenciler için not yükseltme sınavı duyurusu yapılarak çözülmesi gereken sorun
    amaç asgari öğrenmesi gerekenleri bilen birinin mezun olmasıdır
  • bunu söyleyerek 4 senelik okulunu bitirenler tanıdığım cümle.

    hatta bu "bursları" alanlar ne hikmetse okula arabayla gidip gelirlerdi.
  • burs alıyorum hocam lafının neresinde notlarının düşük olmasının mazereti var? burs alıyorum hocam aynı zamanda çalışmak zorundayım dese mesela haa dersin, çocuk çalışmak zorunda olduğu için derslerine yoğunlaşamamış dersin. ama kuru kuru bursum kesilmesin hocam diye geleni ders çalışsaydın da kesilmeseydi diye geri göndermek en doğru olanı bence.

    yazın çalışmak zorunda olan çocuk da 1 hafta daha beklesin bütünleme sınavına girsin öyle gitsin, alt tarafı bir hafta.

    yatay geçiş yapacak olana yardım etmek ise en adaletsizi olur. yalvarmayla aldığı not ile kendi çabasıyla yüksek notlar alan birinin önüne geçecek ve yatay geçiş hakkını elinden alacak.

    (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  • (bkz: hayır)
  • eğitim sürecinin de, hayattan bir kesit olduğunu düşünürsek, böyle bir istekte bulunmanın, çok da büyük bir adaletsizlik olmadığını düşünüyorum.

    iş hayatında da, daha az çalışıp, daha çok işler başarmış gibi görünenler yok mu? veya sessizce tüm işleri halledip de hakettikleri övgüyü alamayanlar? üstelik, bu şekilde not isteyen, büyük ihtimalle, çalışmış çabalamıştır ama notu sınırda kalmıştır, yani "çalışsaydı o zaman" argümanı çok da geçerli değil.

    sonuç olarak, hayat zaten adaletsiz, biri gidip de hocadan not istiyorsa, vazgeçmek yerine, son mücadele şansını kullanıyodur, belki kendince, çalışmaktan bile zor olanını yapıyordur. ben olsam, eğer dedikleri bana samimi geliyorsa ve biraz olsa da hakediyorsa, o öğrenciye bir şans daha verirdim.
  • ben bunu yapmadim okulum 8 senede bitti. 8. senede ise okulu birakicam param kalmadi dedim ve hocalar bastan soleseydin keske diyerek gecirdi normalde de yillardir gecmem gereken dersleri. diyecegim su cok kastirmayin. ogrencilere de cok rahat olmayin diyorum. bir de 6. seneye gireceksiniz okulu birakin. esnaf olun. ben olmadim pismanim
  • sırf siz sahip olamadınız diye birinin sizin istediğiniz bir şeye sahip olmasından rahatsız oluyorsanız ezik karakterli bir insansınız demektir. kendinizle yüzleşin ve karakterinizi törpüleyin.

    eğer sırf başkası elde etti ve sırf o kişi elde ettiği için siz elde edemediniz gibi bir durum olsaydı sonuna kadar sizi desteklerdim.

    ancak sırf başkası istedi de bursu kesilmedi ve sizin bursunuz kesildiyse... sizin suçunuz ne? sizin suçunuz yok. kimsenin herhangi bir suçu yok. gerçeklerle yüzleşin.

    hayat size gülmedi, işleriniz yolunda gitmedi diye herkesin hayatının böyle olmasını istiyorsunuz. böyle olmadığında benim suçum ne tepkisi veriyorsunuz. dünyada eşitlik denen bir şey yok. illa bir şeylere sinirlenmek, bir şeyleri suçlamak istiyorsan evreni suçla. düzeni suçla. sistemi suçla. bu duyguların nedeniyle diğer insanları mutsuz etme

    cinsel duyguları aşırı derecede bastırıldığı için, sevişmediği için başkasının sevişmesini, öpüşmesini istemeyen aşırı dincilerden ne farkınız kaldı?

    ben yapamıyorsam kimse yapmasın amk mantığına sahip insanlardan nefret ederim. ne kendisini ne toplumunu geliştirirler. kimseye bir bok faydası olmayan kıskanç, egoist zavallı insanlardır.

    ben senin yerinde olsam ne yapardım biliyor musun?

    sırf zamanında böyle bir şey yaşadığım için halden anlar koşa koşa, seve seve yardım eder bundan büyük bir mutluluk duyardım. karakter meselesi işte.

    peşin edit: bu entry bahsi geçen kızın ya da diğer öğrencileirn davranışını onayladığım için yazılmamıştır. başlığı açan yazarın '' ben ya da herhangi birisi yapamıyorsa hiç kimse yapamasın amk'' tavrını eleştirmek için yazılmıştır.
  • yalnızca türkiye benzeri ülkelerin üniversitelerinde karşılaşılabilecek ahlaksız bir teklif.

    ahlaksız; çünkü bu teklifi yönelttiğiniz insan doğru olanı yaptığı halde haksız yere vicdan azabı çekecek belki, sizin bu her işinizi ağlayarak, alın teriyle değil rica minnetle halletme alışkanlığınız yüzünden.

    hayır ülkedeki üniversitelerin durumu belli, sınavları geçmek için dahi olmak gerekmiyor. hele ki vakıf üniversiteleri ise söz konusu olan, en babasında bile 'eğitim' seviyesinin ne olduğunu artık herkes az çok biliyor. e sen böyle bir okula burslu olarak girebildiysen, ortalama bir calışma ile kimsenin önünde eğilip bükülmeden sınavı geçecek kadar kafan var demektir. o kadarını da yapmıyorsan hiç ağlamayacaksın, o bursu hakeden biri alacak. o bursa gerçekten ihtiyacı olan ve biraz kafası basan hiçbir insan da bütün dönem boş beleş gezip sonra bu hallere düşürmez kendini.
hesabın var mı? giriş yap