22547 entry daha
  • neden hakkında paragraflar dolusu analizler kasıldığını anlayamadığım savaş.

    bir savaşın sonucunu belirleyen parametleri saymaya kalksak herhalde 100 küsür tane parametre sayarız. ancak enflasyon sepetindeki ürünlerin ağırlığı gibi bu parametlerden kiminin önemi diğerlerinin çok üstünde.

    rusya'nın asker sayısı ve ateş gücü (hem hava hem kara) bu savaşı rusya'nın kazanacağını gösteriyor. ancak kervan yolda düzülür mantığı ile savaşa kalite olarak lağım seviyesinden başlayıp sonunda logar kapağına gelen rusya doğal olarak çok yavaş ilerleme kaydediyor. o yüzden kazanacağı savaş batının tabiri ile pirus zaferi olacak, yani çok ağır bir bedel ödeyerek kazanacak.

    peki bu gidişat değişir mi? ben şahsen değişeceğini düşünmüyorum. ukrayna öyle düşünüldüğü gibi batı'nın pek umrunda değil. batı gerizekalı mı, bilmiyor mu kırıntı şeklinde verdiği silahlarla ukrayna bu savaşı kazanamaz diye? daha topçu mermisi konusunda bile koca avrupa + abd beraber rusya'ya yetişebilmiş değil. bu noktada ukrayna bu savaşı nasıl kazansın? imkansız.

    tamam, batı bunu biliyor, dolayısıyla batı'nın isteği ukrayna'nın savaşı kazanması değil (1-2 ülke var ukrayna kazansın isteyen ama sırf onlar istiyor diye olacak iş değil bu), rusya'nın bu savaşta maksimum zararı alması. onu da başarıyorlar zaten.

    yani durum özetle bu. burada sidik yarıştıran herifleri de anlamıyorum. rusya kazansa yahut ukrayna kazansa bir şey mi elde edeceksin? etmeyeceksin. e o zaman ne bu cinnet geçirmiş gibi bir tarafı savunmak? ya ideolojik olarak kafayı yakmışsın ya da pavalı köpeklev'siniz*.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap