972 entry daha
  • bir bulgaristan göçmeni olarak(başlıkta söylemek adet olmuş) derim ki bulgaristan avrupa'nın bok çukuru falan değildir. en fazla avrupa'nın garibanıdır.
    8 milyon nüfusa sahip, başlıca ihraç kalemi tarım olan bir ülke bulgaristan. kapasitesi bu kadar.

    geçen ay kırcaali'deydim. mezuniyet dönemine denk gelmişim. son sınıflar şehrin ana meydanında buluşup çiftler halinde balo salonuna kortej halinde yürüdüler. polis bunun için yolları kapattı ki bir kez olsun devlet başkanı için dahi yolları kapattıklarını görmedim.

    bazı şeyler parayla satın alınmaz. avrupa'nın garibanı dahi mental olarak bizden fersah fersah ileride. insana en çok koyan da bu oluyor. türkiye dünya'nın en yaşanılır ülkesi olabilecekken bizim payımıza düşen ortadoğu'nun bok çukuru olmak oldu.

    debe ve gelen mesajlar üzerine edit: bakın dostlar, dünyada pek az şey gençleri desteklemek kadar önemli ve değerlidir. düşünün ki mezun olmuşsunuz, polis sizin için yolları kapatmış ve insanlar balkonlardan sizin için tezahürat yapıyor. kendinizi ne kadar değerli ve özel hissedersiniz. bu hisle ülkeniz için neler yaparsınız.
    100 yıl önce bir adam çıkıp "bütün ümidim gençliktedir" demişti. işte o adam bizimle çöl bedevileri arasındaki farkı yaratan adamdır.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap