• dünyanın net en gizemli hastalığı. 1915-1926 yılları arasında ortaya çıkıp sonra bir anda kaybolan (hatta bu sayede sandman'in tutsaklığına bahane olarak işlenmiş) uyku durumu hastalığı.

    nedeni belli olmayan bu hastalığın belirtileri ateş, boğaz ve baş ağrısı, yorgunluk, çift görme, gecikmeli fiziksel ve mental tepki verme, uyku düzeni bozulması ve katatoni olarak belirlenmiş.

    hastalık beyne saldırarak vakaların bir kısmını hareketsiz bırakarak ve konuşma yetilerini kaybettirerek heykel gibi bir hale büründürüyor.

    hastalar bilinçleri açık olmasına rağmen tam olarak uyanamamış halde hareketsiz ve tepkisiz olarak yataklarında veya sandalyelerinde istirahat halinde öylece duruyorlarmış. yemek yiyemedikleri, su içemedikleri vb yüzünden de yaklaşık 500,000 vaka hayatını kaybetmiş.

    hastalık bir anda kaybolduktan sonra da iyileşen vakaların çoğu nörolojik veya psikolojik sıkıntılar geliştirmişler. bir kısmı komalarından hiç uyanamamış, uyanabilenler de tam toparlayamamış.

    hastalığın neden ortaya çıktığı veya kaybolduğu bilinmiyor, bulaşıcı olmadığı düşünülüyor (hoş hastalarsa influenza patojenleri bulunmuş ama) ve çıktığı gibi yine aniden kayboluyor.

    burada başlığı olmamasına şaşırdım, paylaşmak istedim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap