3899 entry daha
  • bence ki aslında bunları yazmak için hala çok erken, bu sene duygusal davranarak büyük hata yapmış olan head coach.

    bryant dunston, ölene kadar efes organizasyonu içinde yer almasını istediğim inanılmaz pozitif ve iyi huylu bir adam. prime zamanında ivkovic ile gidilen yapılanmada efes'e geldi ve her sene takıma çok iyi katkı verdi ancak her şey gibi o da zamana yenildi. yaşadığı talihsiz soğutucu sakatlığından sonra bir türlü eskisi gibi dönemedi ve her geçen gün daha kötüye gidiyor. bu sene dunston'ı değiştirip, kendisini de organizasyon içinde profesyonel olarak görevlendirecek fırsat vardı ancak ergin hoca bunu tercih etmedi. hem tarik black hem othello hunter bu açığı tam manasıyla kapatabilirdi oyuncu yapısı olarak ancak efes dunston ile devam etti ve sonuç şu an için iyi görünmüyor.

    tibor pleiss, aslında sakatlanmasa kadroda bundan iyi 3. pivot bulamazsın. ancak tibor sağlıklı kalamıyor ki bu tibor'un 1 senelik sorunu değil. tüm kariyeri bel ve diz sakatlıklarıyla geçti alman pivotun. sonuç olarak parkede 15 dakikaları bile göremeyen bir oyuncu ve reynolds, fall, mickey, jekiri gibi bu sene transfer yapmış adamlardan biriyle değiştirilebilirdi ancak yine hoca tibor'u tutmayı tercih etti.

    james anderson, abd'li kısa forvet aslında geçen seneki performasıyla bu sene kalmayı hak etti diyebilirim ama yine de market kısa forvet anlamında oldukça uygundu. hem hanga hem fontecchio ile bu değişim yapılabilirdi, simon'un yaşı da göz önünde bulundurulunca hırvat oyuncunun yükü oldukça hafiflerdi. aslında hoca bu pozisyona papapetrou'yu ısrarla istedi ancak yunan oyuncu takımında kalınca çok da ısrarcı olunmadan anderson kaldı. açıkçası 1 hanga hamlesi efes'in hem savunmasına ciddi katkı verirdi hemde rebound konusunda daha rahat olmasını sağlardı diye düşünüyorum.

    adrien moerman, net bir şey söyleyeyim tutmazdım. zaten o da barcelona ile anlaşma noktasına gelmişti ve veda bile etti ancak ergin hoca telefon açarak kendisini takımda tuttu. şimdi de rotasyonda singleton'un oldukça önünde yer alıyor ki form olarak hak etmemesine rağmen. direkt rakipler buraya mitoglou, melli, polonara, d.williams, yabusele, kuzminskas eklemişken moerman'ı değiştirmek en doğrusu olacaktı. ergin hoca yine buraya vezenkov'u ısrarla istedi, 2 yıldır da kovalıyordu ancak olmadı. olmayınca yine eldeki elma daldakinden kıymetli hale geldi market içinde, aynı anderson örneğinde olduğu gibi.

    takım kimyası ve süreklilik için bunlar belki olabilecek hamleler ancak efes artık bir amacın takımı değil, amacın kendisi. nasıl ki bu takım kurulurken ergin hoca fenerbahçe'yi yenecek takımı planladı, rakipler de efes'i yenecek eklemeleri ve oyun anlayışını geliştirdi. bunun ön izlemesini geçen sene gördük şimdi bire bir yaşıyoruz. ergin hoca bu sene biraz duygusal davrandı ve bence hata etti. tabi sezonun çok başı, takım ne yapar ilerleyen haftalarda göreceğiz. konuşmak için henüz çok erken. umarım yanılan ben olurum.
1779 entry daha
hesabın var mı? giriş yap