• olmamis olaylar hakkinda baslik acmadim. haftaya yapilacak meclis toplantisinda gundeme gelecek ve cumhur ittifaki oylari ile karar alinacak. hem de anayasa mahkemesi'nin 2 kere hak ihlali karari vermesine ragmen.

    kaynak

    hukuk bu kadar ayaklar altina alinmisken, ekonomik anlamda iyi gun gormemiz maalesef mumkun degil.

    t: soran olursa milli irade dersiniz dedirtecek bir karar.
  • 'milli irade' kocaman bir akp yalanıdır. sahibinin iradesi demek istemedikleri için uydurdukları yalanlardan bir başkasıdır. kararın alınacağını açıklayan kadını da zamanında anayasa mahkemesi korumuştu ama işte siyasal islam tam olarak bu! eksiği yok fazlası var...
  • numan kurtulmuş'un karşı çıktığı söyleniyor. nereye kadar karşı çıkar bilinmez.

    o karşı çıktı diye meclis başkanını pas geçip kararı okuturlarsa yeni bir yönetim krizine sürüklenir memleket diyeceğimiz olaylar.

    edit; demokrasilerde "devleti yıkmaya teşebbüs" diye bir suç yok. vergi veren, kimlik numarası bulunan her vatandaşın devlet üzerinde hakkı vardır... örnek olarak; israil konsolosluğu önünde eylem yapmak suç değil, ancak eylem sırasında polisleri yaralamak suçtur...

    suç birilerini sokak ortasında öldürünce oluşur.
  • her demokratik ülkede aynısı gerçekleşecek olan olay. adam devleti yıkmaya teşebbüs etti.
  • geç kalmış durumdur. zira erdoğan olduğu sürece ne çıkması ne de vekillik yapması münkün olmayan biriydi. adamın büyük suçları var sonuçta! soma ve gezi mağdurlarının avukatlığını yapmış. vekil olup seçilince çıkan daha basit suçu olan kişilerle karıştırılmaması lazım. mesela terörden yargılanan kişilerin davul zurna ile çıkışını görmemiz gayet normal. ne de olsa demokrasinin uygulandığı bir ülkeyiz...
    milli iradeyi ağzında sakız edip sözde kırmızı çizgisi olarak görenler. halkın seçtiği belediye başkanlarını ve millet vekillerini görevden almayı hiç sakıncalı görmüyorlar. tarihte bir ilk defa alt mahkeme, aym'nin iki kararına da direnerek iç hukuku alt üst etmişlerdir. yakında yeni anayasa diye getirdikleri de mevcut aym'nin ve hukuk sisteminin yapısını ciddi şekilde değiştirecek maddelerle dolu olacaktır. geçmişte bizimkiler acı çekti diye şimdi aynısını diğer tarafa yapmak adaleti sağlamak değil yangına körükle gitmekten başka bir şey değildir. birileri mevcut iktidara sürekli yönetme hakkı verdi de bizim mi haberimiz yok...
  • devlet hükümet değildir. hükümete karşi her türlü demokratik eylem yapılir. hükümetler de değişir. değışmezse diktatörlüktür. diktatörlüğe karşi savaşmak ise her onurlu yurttaşın sorumluluğudur. biline.
  • iktidar ve ortağının gündeminde olan konu.

    konuyla ilgili olarak akp grup başkanvekili leyla şahin usta, gezi parkı davası'ndan tutuklu bulunana tip hatay milletvekili can atalay’ın vekilliğinin bugün (30 ocak) ya da bu hafta düşürüleceğini açıkladı. şahin usta, “artık bir prosedür haline gelmiş durumda, meclis’in de üzerine düşen görevi yapması gerekiyor”, dedi.

    https://medyascope.tv/…i%20yapmas%c4%b1%20gerekiyor”%20dedi.

    tanımı gereği, "egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, tbmm'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. halihazırda tali kurucu iktidar olan tbmm, diğer anayasal devlet organlarından üstün değildir. yasama yetkisi, kanun yapma yetkisidir. yasalar anayasa'ya aykırı olamaz. yani, tcmm, anayasa'ya tabidir ve üzerinde değildir.

    oysa ki, sayın atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi; anayasa mahkemesi'nin kendisi hakkında verdiği hak ihlali kararına uymamak; aym'yi tanımamak, dolayısı ile anayasa'ya muhalefet etmek ve anayasa'nın ilga edilmesi suçuna ortaklık etmek olarak yorumlanabilir.

    burada bir diğer konu da chp'nin alacağı tavırdır. nato oylamasında yaptıkları gibi, meclis çalışma ve oylamalarına katılmayıp, bu hak ihlaline de "sessiz bir şekilde" onay verip, ardından "biz 'evet' demedik ki" diye kendilerini savunabilirler.

    ***

    tkp, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

    "tip milletvekili can atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi genel oy ve seçme-seçilme hakkına dönük küstahça bir saldırıdır."

    https://twitter.com/…esi/status/1752366296702890257
  • milletin seçtiği vekilin milletvekilliğinin düşürülecek olması. gün geldiğinde karar lehine oy verecek vekiller unutmasınlar ki bu bozuk kantar bir gün sizi de tartar..

    edit: can atalay'ın vekilliği oy çoğunluğu ile düştü arkadaşlar son dakika haberi olarak geçiyorlar. vekilliğin şu sekilde düşürülmesi;
    anayasa'nın yok sayılması!
    halkın iradesinin tanınmaması!
    demokrasinin çiğnenmesi demek..!

    bundan sonra bize düşen de ölmüş adaletin helvasını kavurup yemektir..
hesabın var mı? giriş yap