• dünyanın en büyük su altı mağaralarından birisi. belize de bulunmaktadır.
    ağzınızın açık kalması için buyrun linki...

    http://www.nationalgeographic.com/…lize/photo2.html
  • dahab / misir'dakinde hayatimin en keyifli 2 dalisini gerçeklestirdigim mavi delik.
    böyle bir mavi baska hiç bir yerde yok!
  • birkaç yıl önce dünya serbest dalış şampiyonu guillaume nery tarafından tek nefeste dean’s blue hole'e yapılan dalış (aslında atlayış) şöyledir. görüntüleri kız arkadaşı fransız şampiyon julie gautier yine tek nefeste kaydetmiş.
  • her ne kadar denizde olmasa da bir tanesinin de eskişehir'de keşfedildiği belirtilen doğa harikası

    http://www.radikal.com.tr/…isehirde_bulundu-1199465
  • gidip gormek istedigim yerlerin icinde ilk sirada.
  • san pedro'dan 2.5 saat uzakliktaki mukemmel dalis mekani. sabah 6'da baslayan yolculukta, reef'ten cikar cikmaz yuksek dalgalara karsi gidiyorsunuz o yuzden deniz carpintisi olanlar hazirlikli olsun. (bkz: ben)

    eger paket tur aliyorsaniz, lighthouse reef'te half moon caye' yi de gormeden donmeyin bence. cennet gibi bir adadir.
  • mısır'ın dahab şehrinde bulunan ve 130 metre derinliğe sahip en güzel dalış noktalarından biridir. dalgıçlar mezarlığı olarak da bilinir. öyle ki ölen dalgıçların mezartaşlarını da oracıkta görebilirsiniz. bir tanesinin üstünde yazan sözler de manidar "don't let fear stand in the way of dreams" yani derki meyyit kişi "korkunun rüyalarının karşısında durmasına izin verme". dalışa meraklı iseniz ve bir gün yolunuzu buraya düşürürseniz bilin ki yollar belli bir noktadan taş, toprak ve felaket derecede bozuk. o yüzden bir tur firmasıyla gitmek en iyisi, oralarda araç kiralamaktansa.

    dalış yapınca karşılaşacağınız manzaraya bir su altı katedrali desek teşbihte hata olmaz sanırım. küresel ısınmadan dolayı mercanlar biraz rengini kaybetmiş lakin mutlaka görülmesi gereken ve dalış yapılması gereken noktalardan biri. mercanların azalmasının bir sebebi de ne kadar doğru bilmiyorum ama rehberin uydurması da olabilir! arap baharı zamanında yerli halkın gelip mercanları değerli bir şeyler zannederek kırarak toplayıp ganimet bellemesiymiş.
  • (bkz: blue waffle)
  • birçok dalgicin vefat ettigi derin bir serbest dalis parkuru.
hesabın var mı? giriş yap