• deniz çakır'ın açiklaması. ayni konuşmada sokak hayvanlarını uyutacaksanız benden başlayın ben okeyim falan da diyor. link
    2024 yılında insanla hayvanin esit olmadığını insanin daha değerli oldugunu anlatmaya çalisıyoruz. ahir zaman. bir taraftan da olumlu. uyutma çağrilarımız duyulmuş. önce seni duymazdan gelirler, sonra alay ederler, sonra kizarlar sonra da een kazanirsin. kazanacagız. bu ülkenin sokaklarinsa bir tane kedi, köpek kalmayacak. avrupanin, japonyanin medeni ulkelerin sokaklari gibi olacak her yer.
  • tüm insani hisler, kültürel faktörler ve inançlar bir kenara bırakıldığında, konu sadece can olarak değerlendirildiğinde doğrudur.
    doğanın önünde bir insan ve kedi yavrusu arasında değer olarak hiçbir fark yoktur.
  • sözde sanatçıların hesaplarını,medya demeçlerini sosyal medyacıları şekillendirip yönetir, populist içi boş söylemler, ünlüler arası sahte evlilikler,flörtler hep stratejidir,gündemde kalmaktır,sponsor sebeblidir.sen sokakta acı dolu,sefil kısacık bir ömür biçip, bebeğini sokağa atamazsın, kaldırıma döktüğün yemek artıkları ile bu iş olmaz.20 milyon sokak kediköpeği üretip, ay önce beni uyutun fln içi boş, çözüm üretmeyen, mama lobisine ,hayvan dilendirip para toplayanlara çalışan laflar...avrupa,amerika,japonya nasıl çözüm üretmiş bunları konuşcaksın.doğada zaten hayvanlar birbirini yer, dokuz yavrudan biri hayatta kalır, hatta anne kedi zayıf yavruyu kendi yer.git çocukları sokak köpeklerince parçalanan aileleri ziyaret et ve demecini o evlerde ver çunku ateş düştüğü yeri yakar...
  • bunu söyleyen bir insan anne değildir. anne olursan bu cümleyi kuramazsın çünkü bilirsin bir çocuk için kendinden, hayatından ne kadar ödün verdiğini, fedakarlık yaptığını. annelik çok kutsallaştırılmasın tamam da bu kadar aşağılanıp çiğnenmesin yeter.
    tatile gideceğim gezeceğim diyip çocuğunu otele/ arkadaşına veremezsin mesela. hastayım yatayım bugün hiçbir şey yapmak istemiyorum diyemezsin. doktordan sağlığı ile ilgili kötü bir şey duyduğunda; bunu duyacağıma keşke ileri derece kanser olduğumu duysaydım demezsin. her şeyden öte kedi köpeğin biçilmiş bir ömrü vardır ve bunu bilerek sahiplenirsin. kaybedince üzülürsün tabi ama bir evladını kaybeden insanlar gibi hayatından vazgeçmezsin.
    ya nolur sekülerim, modernim, çalışıyorum vs diyerek anneliği bu kadar ayaklar altında çiğnemeyin.
    tanım: düşüncesizce söylenmiş bir cümle.
  • seni yok etmeye çalışan bir hayvanı önce sen yok etmezsen neslini devam ettirmek için hayatta kalamazsın maalesef. vahşi doğada empati diye bir şey yoktur.
    kediler ellerinde olsa eminim bizi çoktan düşman bellemişlerdi. kendim kedi sahibi ve kedisine çok düşkün biri olarak insan türünü kedi veya herhangi başka hayvan türüyle eşit görmeyi fazlasıyla gereksiz buluyorum.
    bunu diyen kişi için doğadaki tüm örümceklerin, yılanların, yaban domuzlarının, balıkların da bir çocuktan farkı yoktur ve olmaması gerekir. çünkü bunlar da kedi gibi insan dışı canlılardır.
  • yok ananın amı.
  • valla saçma gelebilir ama hissiyat olarak ben de hiç farklı hissetmiyorum, toplumdaki çoğu insan da böyle, eros olayından anlaşılıyor.

    gazze'de ölen bebekleri görünce çok üzülüyorum, yolda bir kedi ölüsü görünce de aynı şekilde. hatta ikincisi daha çok bile üzüyor gibi hissediyorum.

    sanırım bu masumiyet ile ilgili, bilemiyorum.
  • bir kedi ve bir köpek sahibiyim. deniz çakır saçmalamış...
    bu entry yazılırken pörtlek gözlüm koltuğa çıkabilmek için benden onay bekliyor.
hesabın var mı? giriş yap