• - a de bakayım
    - a
    - bi de y de
    - y

    ...

    edito: oy anam. başlık üzerime kalmış. ben de diyorum niye bi ağırlık çöktü. efenim o yüksek zekanızla anladığınız üzere bir zamanlar burda, rahmetli barış'ın fransız spikere paralı pullu ayar döşediği kuru bir şehir efsanesi vardı. tabi yazar arkadaşımız aşağıda görülen (görülecek olan. neme lazım, siler miler arkadaşlar onları da, illegal duruma düşmeyelim haybeye) ve yukarıda göremediğiniz sağlı sollu ayar seansları neticesinde yeterli doygunluğa ulaştığına kani olup silivermiş.

    yazıyı bilmeyen arkadaşlar şuradaki sazanlık sayesinde bilgi sahibi olabilirler:
    http://arsiv.sabah.com.tr/…9/30/yaz1437-40-123.html

    allah yeni editlere mecbur bırakmasın. amin.
    edit 2008: star gazetesi'nden bi yazarın da aynı minvalde bir yazısı vardı ama bir şeyler değişmiş olacak ki link ölmüştü. yazıya arşivden ve gugıl'dan ulaşamayınca kaldırdım mecburen.
  • maillerde dolasan 2005'e ait bir sehir efsanesidir. kibirli fransizlar yayini kesip spikeri kovacaklar, suzan avci'nin "kirli ruhum bi cocugun tukuruguyle yikandi" diye gunah cikartmasi gibi baris manco'nun laflari karsisinda gercegi anlayacaklar.
  • bm- biraz rahatsız görünüyorsunuz?
    fs- üzerinize afiyet biraz grip olmuşum da.
    bm-bak sana bir tarif vereyim. iç. süper gelecek...
    (fondan müzik sesi yükselir)
    nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman
    içine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman
    hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman
    bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim
    ha ha ha ha ha hapşu
    fs- çok yaşa abi.
    bm- sende gör.
    fs- rahat ve iyi yaşa
  • %100 gercektir. ama tv programinin konugu bari$ manco degil nasreddin hoca'dir. aslinda olayin asli da $oyledir:

    nasreddin hoca bir gun fransiz televizyonuna canli yayina konuk olmu$tur. spiker de buna paso "barbar, orospu cocugu, amcik, got" falan demektedir.

    sonunda hoca bu dayanamaz "yaninizda kagit para var mi?" der. nezaketini bozmaz kendisine barbar diyen spikere, fransizla fransiz olmaz. fransiz spiker bir yandan hala "bak $u barbar vah$iye bir de para soruyor dilenci galiba" demeye devam eder. sonunda "var ama nolacak" der zira killanir belki bu barbar canli yayinda bunun parasini calacaktir belli mi olur. haklidir. yine de sonunda ikna olur "tamam veriyorum ama parami geri isterim" diye de tembih eder.

    tesaduf bu ya nasreddin hoca da 5 dakka once canli yayinda bari$ manco'nun anahtar $arkisini soylemi$tir. nedeni gayet acik ve net: spikerin boyle ipsiz sapsiz konu$acagi nasreddin hoca'ya malum olmu$tur. gelecegi gorebilen nasreddin hoca da kendisine canli yayinda soyleyecegi $arki olarak anahtar'i secmi$tir, ayarini onceden hazirlami$tir. usta bir satranc oyuncusudur hoca.

    $arki paralar ve arkalarindaki resimlerle alakali bir matematik sorusudur aslinda. nasreddin hoca bu $arkiyi fransiz televizyonundaki cumle aleme ibret olsun diye ayarini vermeden once soylemi$ fakat ufak bir ayrintiyi atlami$tir: fransa'da hicbir fransiz turkce bilmemektedir. "lanet olsun" der hoca ve kalp ati$larinin hizlandigini farkeder. acilen bir cozum bulmasi gerekmektedir. "mecburen ayari elle verecegim" der. "soran olursa da 'turkler de izliyo o televizyonu hedef kitlem onlardi' derim" diye du$unur. pis pis siritir hoca.

    bu arada spiker cebinden tomarla her ce$itten para cikarmi$tir. spiker bu paralari canli yayinda cebinde ta$imaktadir cunku soyunma odasinda kimseye guven olmamaktadir, elini versen kolunu kaptiracagin hain yerlerdir fransiz studyolari. bu da fransizlarin ne kadar samimiyetsiz, hirsiz, zibidi oldugunun delilidir. bir tomar parayi hoca'ya uzatir.

    nasreddin hoca paralari alir ve aralarindan farkli resimli olanlarini ayirir. sonra teker teker sorar. "bu kim?". fransiz spiker ise turklerin barbar olmasi gibi fransiz paralarindaki askeri ki$ilerin rutbelerini de gayet net bilen kulturlu bir adamdir. sirayla sayar "general.....", "amiral....", "albay.......". aynen bizim kendi paralarimizin arkasindaki insanlari sayarken "cumhurba$kani ve anafartalar gazisi kemal ataturk", "mimarlar mimari mimar sinan", "filozof ve du$unur mevlana", "istanbul fatihi fatih sultan mehmet" saydigimiz gibi (ben asla sifatlari atlamam), spiker de tek tek her birinin rutbesini soyler. onlar sifatlariyla bir butundur bunu bilir.

    "hah!" der nasreddin hoca "siz boyle butun paralariniza sava$ adamlarinin resimlerini basarken" biz sadece iki tane sava$ adaminin resmini paralarimiza basmi$iz yani ne oluyor siz bizden %70 daha fazla barbarsiniz para testinden cikan sonuc budur size takke olsun!".

    tum studyo got edici bir sessizlige burunur...

    bu zamana kadar turklere canli yayinda vah$i barbar demi$ cebinde bir tomar nerden geldigi belli olmayan parayla dola$an mafya baglantili spikeri ne yapacagini du$unen canli yayin ekibi artik zamaninin geldigini du$unur ve canli yayini kesmeye karar verir. zira nasreddin hoca'nin ozlu sozleriyle reji ekibi kendine gelmi$ ve aslinda neyin yayinlanmasina, nasil bir kepazeligin aracisi olduklarini yeni anlami$lardir. cunku reji ekibi turktur! fransizca bilmemektedir. bu sebepten spikerin dediklerini anlamamakta ama nasreddin hocanin ozlu sozlerini birer tokat gibi yuzlerine yemektedirler. bu $oktan sonra utanc icinde yayini keserler.

    nasreddin hoca bu i$in pe$ini birakmaz her gun bu fransiz tv kanalini takip edip bu mendebur fransiz spikerin kovulup kovulmadigini takip eder. sonunda bir gun bakar ki spiker artik televizyona cikmiyor bu olaydan dolayi kovuldugunu anlar. bu ibret hikayesine not olarak bunu da ekler. "fransa'da ben" isimli derlemelerinin sonuna ili$tirir. ne tesaduftur ki bu ani ve olaylar turk televizyonlarindan uzakta kalacak bir gun olaya bire bir $ahit olan ahmet abi'nin e-mail'iyle denk gelecektir. bu email'i de bu olayin gercek olduguna inanabilecek kadar saf herkes birbirine forwardlayacak, "eger gercekse helal olsun" diye bu maymunlugun parcasi olmayi tercih edebilecektir.

    tarihimizdeki en ibret verici olaydir.
  • (bkz: internette gordum diyerek entry araklamak)
    (bkz: #7803953)

    ek: sonradan aklıma geldi, belki adam hakkaten başka bir yerden okumuştur, sözlükten arak değildir. bir sayfaya sözlükten kopyalanır adam onu görür mesela. ama copy-paste işte tabii, kaynak neresi olursa olsun.
  • fransizlarin euro oncesi kullandiklari 50 frankin on yozunde saint exuperyin portresi arka yuzunde hayali kahraman kucuk prensin cizgi resmi vardir.
    http://upload.wikimedia.org/…100_fransiz_frangi.png

    fransizlara barbar denilmesi,haliyle medeniyete her dalda ciddi katkilar yapmis adamlar, sonrasinda spikerin gelip ozur dilemesi tamamen kurgu urunu gibi gozukmekte. ne herhangi bir fransiz spiker ne de baris manco bu kadar kurgu yukunu kaldiramaz zannimca.
  • - bakınız bakınız, amiral, general, mareşal, mokokocu, vergi memuru, fransanın öncü pedofili ve bir adet orospu çocuğu!
    - oh lala monsieur!
    - başlatma şimdi mesleğinden! ama bak benim parama! şekiller harika, simalar dinç, barışçıl ve jilet gibi!
    - sacre bleu!
    - bitmediiiii! bak bu ne? yoğurt!!!
    - küüüüüt! (bayıl)
    - hah şöyle
  • benim duyduğuma göre de olay şöyle gelişmiş:

    ibrahim tatlıses fransa'da canlı yayına katılıyor. spiker bildiğin kibirli fransız dallaması başlamış siz türkler şöyle barbarsınız böyle cahilsiniz falan neyse ibo fransızca bilmediğinden tercümanına sormuş ne diyo bu diye. tercüman çekine çekine "abi böyle böyle diyo" demiş, ee ibo sinirlenmiş tabi bunu duyunca "çıkar lan cebindeki paraları" demiş. tercüman aynen böyle lanlı manlı çevirmiş fransızcaya. spiker şaşırmış ama tırstığından da ses etmemiş çıkarmış cebindeki 65 fransız frangını. ibo şöyle bir bakmış paralara "hepsi bu mu lan?" demiş. spiker "oui" yani "evet" demiş (ben biraz bilirim bu fransızca'yı) neyse bunun üzerine ibo çıkarmış cebinden o zamanın parasıyla ben diyim 1000 frank sen de 2000 frank atmış bunun suratına "senin sülaleni satın alırım lan it bundan sonra tatlıses tv'de klip sunacaksın aha da paran" demiş sonra da bir uzun hava okumuş "fransız kadınlarına seaygı diyuyorum" diye bitirmiş programı. ama böyle görsen var ya stüdyo dağılmış resmen, reji meji hep ağlamışlar fransızlığından utanmış adamlar, "biz sizi böyle bilmezdik türkler çok delikanlı çok asil bir milletmiş" demişler bir kaç tanesi şahadet getirerek müslüman olmuş hatta...
    doğruysa helal olsun valla. çok büyük adam hakkaten...

    (bkz: bu ziyaret amacını aştı)
  • aslı şöyledir olayın :

    bir gün sevda demirel bir fransız tv programına konuk olmuş.. fransız sunucu başlamış siz türkler söylesiniz, barbarsınız, hırtsınız falan diye sonra sevda demirel gelmiş spikere " ne dedin sen?" *çaaaat* .. ehehe hadi bakalım..
hesabın var mı? giriş yap