• 90'larda ve 2000'lerde tanık olduklarından sonra çağından tiksinen insanın istemeden kendini kaptırdıgı olay. önemli olan yaşadığı yıllardan dersler cikarip uygulanabilmesini sağlamak. yoksa tek umut dr emmett l brown olacaktır.
  • eski stan smith'leri,dunk'ları bugünün abartılı uzay mekiği görünümlü spor ayakkabılarına tercih etmek. cd'yi reddedip plak ruhunu devam ettirmek. hala '82 model walkman'le sokakta gezmek..(tabi dayanabilmişse)
  • son bir kaç senenin modası
  • son derece normal bir olay. 80'lerin çocukalrı ve gençleri eşşek kadar adam oldu ve topluma paran kazanan ve tüketen bireyler olarak atıldılar. tabii ki şimdi onlara yönelik "80 nostaljisi" ticareti olacak. biz 80lerde çocukken de büyüklerde 60 nostaljisi vardı. her şey bir yana şimdi bakınca ben de 80'leri zevkle anıyorum. okul yılları, radyo programları (bkz: sezen cumhur önal) (bkz: aykut sporel) (bkz: engin arman) , o dönem müzikleri vs vs. ama o dönemin güzelliği değil, çocukluğun ve gençliğin güzelliği sanırım.
  • az once izledigim yamac klibi. takılmak ne kelime asılı kalmışlar.
  • bu sene itibariyle son 26 yilin en hip seyi. hip demesem de in mi desem? yok yok en iyisi hey corc versene borc seyi diyeyim. e herild yani?
  • sadece engin koç bile takılmaya yeter de artar bile kanımca ama bunun uzun soluklu ve prim amaçlı yapılması pek hoş olmuyor tabi.
  • sözlükte seksenli yillar ile ilgili acilan basliklara girilen entry sayisi genellikle ortalamanin üstündedir.bunlardan bir kismi ise yüzlerce entry barindirmaktadir.(bkz: seksenlerde cocuk olmak) ve (bkz: seksenli yillar).sözlükcülerin cogunun cocukluk ya da genclik dönemi seksenli yillara tekabul etmektedir.ülkemiz acisindan da seksen dönemi degisimin,disa acilimin hizlandigi yillardir.bir insanin ömrü cocukluk genclik ve yaslilik olarak üc döneme ayrildiginda bu dönemlerden en unutulmazi ve en tatli olani cocukluktur,ikincisi ise gencliktir.cünkü cocuklukta gecim derdi yoktur,hayat güzeldir,büyük hayaller vardir.her sey insana daha baska güzel gelir.cocuklukta hayattan alinan zevkin genclik ve yaslilikta alinabilmesi cok zordur.durum boyle olunca;insanin cocuklugunu ya da gencligini özlemesi ,o günlere geri dönmek istemesi,o döneme takili kalmasi normaldir.hele hele bu dönem kültürel,siyasi ve de ekonomik cöküntünün günümüzdeki kadar hizli olmadigi,teknolojinin insanlari günümüzdeki kadar esir almadigi,müzik acisindan unutulmaz eserlerin üretildigi bir dönemse,günümüze bakip da o döneme takili kalmamak elde degildir.
hesabın var mı? giriş yap