• içişleri bakanı süleyman soylu, “batı'yı bu kadar sersefil bir halde bulmuşken, amerika’yı bu kadar ne yaptığını bilemez halde bulmuşken şimdi fırsatını yakaladık, 300 yıllık makası kapatıyoruz” dedi.
    (bkz: https://www.google.com/…kapatiyoruz-1053794606.html)

    şakalar, espriler havada uçuşuyor gene,cem yılmaz bey gel de komedyen gör...
  • terzi makasıdır o
  • 300 yıllık makas kapanmaz. böyle aptal saptal işlerin peşine düşmeyin. 300 yıl önce adamın attığı temel elektriğin bulunuşu gibi şeyler. 3000 sene arkasından geliyorsun insanların. elemanlar galaksiler arası seyahati planlıyor sen hala göklerden gelen kararlar var diyorsun. senin gökler dediğin o insanlar işte. senin tanrın olmaya çok yakınlar. donuna kadar onlara bağlısın. 1 twitt ile ülkenin ekonomisini alt üst edebilen insanlar bunlar.

    sen önce kendi ülkendeki 100 sene öncesi ile gelinen 2022 yılı arasındaki makası kapat. hatta daha fazla açmayın o da bize yeter.

    edit; gelen mesajlarda ezilmişlik psikolojisi, kendimizi küçük görüyoruz gibi şeyler söylenmiş. ben bir realiteden bahsettim kimse hayal satmadım yalan söylemedim.
    binlerce yıl geriden takip ediyoruz. mustafa kemal atatürk sayesinde 1900 lü yıllarda en azından aynı kulvarda olma şansına sahiptik, yine çok fark vardı fakat kapanacağına, kapanabileceğine dair umut da vardı. bir ucundan tutmuştuk.

    şuan yine binlerce yıl gerideyiz. fark mı? fark kapanır.
    önce durup bakarsın, binlerce yıl gerideyiz der kabullenirsin. sonra planlama sonra liyakat, eğitim, çaba, azim, üretim, çalışkanlık, adalet, dürüstlük, iyi bir sistem, insani ve hakkaniyetli çalışma ve eğitim olanakları gibi...

    sadece yüz yılını belki bu sistemi bu planlamayı oturtmaya harcarsın ülkeye. bunu aşılarsın. sonra üretmeye kazanmaya başlarsın. makas ondan sonra kapanmaya başlar o da yavaş yavaş.

    o bile yine yüzlerce yılını alır ki herşey yolunda gider, başına yine böyle siyasal islam belası gibi belalar musallat olmaz, olmasına izin vermezsen. sekteye uğramazsa yani.

    ki bu coğrafyada, bu lanet olası cehaletin ortasında çok zor, mucizeler lazım.
    yoksa mesele sadece uçak yapmak değil, uçak üretince makas kapanmış olmuyor. uçağı 1800lü yıllarda üretiyordu amerika. denizaltı bile üretmişti 1700lü yıllarda.

    bilim, bilim, bilim. bilgi birikimi, bilgi aktarımı. akpnin ne gibi bir bilgi aktarımı olabilir geleceğe. bir düşünün. aktarmasalar ülke 500 yıl ileri gider hatta.
  • dikkatinizi çektiyse batı ve amerika hakkında söyledikleri tam olarak bizim durumumuz...

    (bkz: tezekten terazinin boktan olur dirhemi)
  • haklı bir söylem

    makas öyle açıldı ki tersten kapanıyor, geometri bilgisi olanlar fav.
  • kapatma bırak açık kalsın.
    (bkz: senden gelecek hayır allah'tan gelsin)
  • sülo scissorhands.
  • lan sülü kimsenin sizden korktuğu yok. siz kendinizden korkar hale gelmişsiniz halen bizden korkuyorlar diyorsun.
  • dikkat ettiyseniz iyi kapatıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap