• abi bunlar fena patlıcak götümüzde 20-30 sene sonra yeni bir açılım yeni bir çözüm süreci bizi bekliyor. of ya ben bu filmi izlemiştim halbuki
  • ülkenin demografisinin şimdiden değiştiğini gösteren olaydır.

    akp'nin ülkemize attığı en büyük kazıklardandır.
  • kendisi geç kalmıştır, vatandaşlık alanları mevcut.

    reisin asgari ücretle çalışan muhafazakar tayfanın oyuna ihtiyacı yok artık. yarı fiyatına aynı işi yapacak, ve tabii mührü akp'ye basacak milyonlarca göçmen var. e bir de bu ailelerin yerli ve milli usüllerle yetiştirdiği 10-15 çocuğu var.

    (bkz: müstehak)
  • geçen günlerde emniyete giden biri olarak söyleyebilirim ki suriyeli kaynıyordu ve hepsi vatandaşlık işlemleri için gelmişti. son çaresi bu şu anda. ülkenin anasını dikmek pahasına seçim kazanmak
  • vatandaşlık alsam (kapıkule sınırının batısındaki herhangi bir ülkeden) ben de reise verirdim. sonra da gelir tüm sokak röportajlarında
    "gurbetlik çok zor yiğenim doyçlantta tomatisi hıyarı hep taneynen alıyok türkiye cennet vatan ama düzenimiz var işte bırakamıyok neydicün ekmek parası" diye kürtaj yapardım.
  • şimdi sıkıntı teknik olarak şöyle başlıyor. mesela almanya 2. dünya savaşından sonra iş gücü azaldığı için bizim de vatandaşlarımız almanya'ya gitti işçi olarak çalışmaya ve şu anda sanırım en büyük azınlığı oluşturuyoruz orda.

    fakat bizimkiler oraya tahminen yetmişlerde gitmeye başladılar yani 50 sene olmuş oraya gideli ve hala maksimum nufusları 5 milyon olduğu düşünülüyor. tam 50 senede 5 milyon.

    ayrıca almanlar oradaki türkleri mükemmel derecede asimile etmeyi başarmışlar. çok iyi eğitmişler. doktorda çıkarmışlar futbolcuda. hatta 4-5 neslin türkçe bilmediği söyleniyor. işte kerim frey gibi emro mor gibi düşünebilirsiniz adam türk milli takımında oynuyor fakat türkçe bilmiyor. yani adamlar bizden alman yaratmayı başarabilmiş.

    şimdi bizim ülkemizdeki suriyelilere dönersek bir kere biz 50 yılda 5 milyon değil 10 yılda 5 milyon aldık ülkemize yani ipini kopran geldi. ikincisi bizim eğitim sistemimiz bu gelen arapları türkleştirmeye yetebiilecek mi ? daha 40 yıldır kürtleri adam edemediğimize göre bu bana çok zor muş gibi geliyor. ücüncüsü bizim her ne kadar kağıt üstünde de olsa seküler bir devletimiz var 100 sene önce önce süngü ile sonrada devrimler ile sekülerleşmişiz. bunların daha bu mevzudan haberleri yok hitler olmasa hala fransız mandası olacaklardı.

    yani son tahlilde yeni bir arap sorunu yeni bir arap açılımı yeni bir ana dilde eğitim sorunu yaklaşan 20-30 yıl içersinde bizleri bekliyor gibi duruyor.
  • atam sen kalk ben yatam
  • saltanat için memleket nasıl satılır bir örneği.
    sonu pek hayırlı bitmeyen bir hikayenin ortasındayız. ve sona yaklaştıkça da boka batma oranı artıyor.
  • yeni nesil oylara karşı,suriyeli oyları ile dengeye oturtma planı.lakin suriyelilerden vatandaşlık alanların hepsi akp’ye verecek diye bir durum yok.işid olayında sonra bazılarında islamofobi bile oluştu.ne yazık ki bu dediğim elbette çoğunluk değil.ne kadar kişiye vatandaşlık verdiklerine bağlı.
  • ülkücülerin asıl buna ses çıkarması gerekir. bakalım vatanseverliklerini bu sefer gösterecekler mi
hesabın var mı? giriş yap