1130 entry daha
  • isteyen istedigini soylesin, ister kriz var diyin ister yok diyin, ne farkeder ki?

    sen mesaili bir iste calisip da rahat rahat yasayamadiktan sonra bunun adi kriz olmus - keriz olmus - skimpflasyon olmus ne farkeder? isterseniz kriz yok diyin, zerre umrumda degil. ben calisip da rahat etmeyi birak daha is bile bulamiyorum.

    isterse butun ekonomik gostergeler olumlu olsun ben rahat yasiyor muyum yasayamiyor muyum onemli olan bu.

    ha bu arada bu yasadigimiz kriz degil, bize baku-tiflis-ceyhan boru hatti uzunlugunda dosediler - kriz kelimesi bunun yaninda solda sifir kalir -. simdiki derdimiz bu boru hatti uzunlugu acaba ceyhan' dan edirne' ye kadar uzar mi ya da oradan da berlin' e kadar uzar mi, simdiki sorunumuz bu. benim tahminim ceyhan' da new york a kadar uzar.

    cunku doviz yok bir kere merkez bankasinda, benim mb' den fazla dovizim var. e faizler de sabit, yukseltirlerse sonu kotu olur. doviz de dusuk su an. ya faizler roketlenecek ya doviz. babayi duzeliriz biz bu saatten sonra, bakalim da venezuela gibi olmayalim.
  • dolar 50-60 liraları bulmadıkça bu krizden kurtulmamız çok zor. bu ülke katma değer üretemeyen ve emek yoğun çalışan bir ülke... bu nedenle ucuz iş gücü bu ülkenin tek güçlü yanı.... ayrıca bu ülke kamu personeline 1000-4000 dolar arasında para ödeyecek kadar zengin değil. tek çare doları serbest bırakıp piyasayı kendi kendine bırakmak...
  • mehmet şimşek "enflasyon düşüyor" diyor.
    ben de "kırmızı ve beyaz ete devamlı zam geliyor bu nasıl düşmek amk." demek istiyorum. kıytırık tavuk kanadının kilosu olmuş 420 tl.

    tamam bir şekilde asgarî ücrete zam yapmayacaksınız. ve bunu da zaten enflasyon düşüyora getireceksiniz. ama insanlar salak değil yani ayıktırayım.
  • bu hayat pahalılığında kiraydı masraftı derken özellikle faturalar konusunda çok zorlanan çocuklu bebekli aileye doğalgaz su gibi faturalarda yardımcı olabilecek yardımsever sözlükçüler olursa aileye bir nebze nefes olmuş olurlar.
  • ekonomi mükemmel bir şekilde tasarlanamaz. ancak %1'i daha da zengin hale getirecek şekilde tasarlanabilir. özellikle son 4 yılda yaşanan tam olarak budur.
  • emekli maasi 10 binken ic anadoluda bile basit 1+1 konutlarin kirasi 10 bin.

    oglum 60 yasina gelmis emeklileri torununa avuc acar hale getirdiniz ve halen burada kriz yok diyebilecek kadar serefsizlesebiliyorsunuz.

    sizden sabun bile olmaz. para icin ananizi atanizi kesecek tiplersiniz.
  • bilmem kaç yılı ekonomik krizi diye başlık mı kaldı yahu! bu kriz falan değil bildiğin içimizden geçtiler. küfürsüz isim bile bulamadım
  • son seçimde iktidardan fazla oy almış resmi ana muhalefet fiili iktidar partisi chp de çıkmış diyor ki asgari ücrete üç ayda bir zam yapılsın. ülkenin iktidarı ekonominin içinden geçti tamam da muhalefeti de buysa biz ölmüşüz bitmişiz. bu iki partinin oy oranı son seçimde %72. buna iktidar ortağı mhp'yi de katarsak %81. bu inanılmaz bir oy oranı. biri ekonomiyi bozdu diğeri iktidar olmak istemiyor öteki iktidara gelse de ekonomiyi düzeltemeyecek çok açık. ben buna en güzel günlerimin üç melun adamı sendromu demeye başladım.

    yeniden diyorum akp chp ve mhp'den kurtulmadığımız sürece aç kalmaya mahkumuz. her gün sonrakinden daha iyi gündü diyeceğiz. bu üç parti adı konulmamış tek bir parti aslında. oy verenin de hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkı yoktur. bunun dışında kalan partilerden hiçbirinin de ekonomiyi düzeltmeye yönelik bir programı falan yok. yani var da mastar ekleriyle örülü, yok sayılır.

    özür dileriz mehmet akif, allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdıracak anlaşılan. üstat bir de "zira bu sefer uyku ölümdür uyanılmaz." demişti ve biz o uykudayız.
hesabın var mı? giriş yap