4 entry daha
  • tüccar plasiyer'ler aracılığıyla malı zaten baştan satması ve piyasada giden ürünleri taklit etmesiyle gerçekten akıllıca , başarılı bir strateji.

    yukardaki cümleyi "ıyyk , lecagot dinciymiş meğer" veya "ıyylk , ülkeri öven bir entry" demeden oturup okuyup anlayabilen sözlükçülere selam ederim.
  • daha sağlıklı sonuçlara varmak için eti nin pazarlama stratejisi'ni de beraber incelememiz gereken konu.
  • "ikame ürünlerle pazar payı kazanma"yı "pazarı imitasyon ürünlerle doldurmak" şeklinde yorumlayan strateji
  • colaturka wma adlı güzide eserin bir kere dinlenmesiyle yüzümüze ve beynimize inecek olan nurdan anlaşılabilecek strateji.
    *
    colaturkaa içmeyeen alnı secde etmeyeeen iflah olur mu dostlar colaaaaturkaa içmeeyeen?
    eaallaaah
  • yaratıcı fikirler üretmekten çok, pazarlama kitaplarında anlatılan en ilkel pazarlama tekniklerinden birine dayalıdır bu strateji daha çok. rakibinle aynı ürünü piyasaya sürmeyi düşünüyorsun; ama piyasanın vereceği tepkiyi bilmiyorsun, bırak o zaman önce rakibin çıkarsın ürününü başarılı olursa o ürün becerebilirsen sen de daha az fiyata o ürünü çıkar, yok ürün başarılı olmazsa rakibinin para kaybetmesiyle kendini avut. ha o ürünü sen daha önce düşünemedin, rakibin de o ürünle coşmaya başladı* hemen ürünü baştan aşağı araştır, keşfet ki biz buna reverse engineering diyoruz, aynısından sen de üret sen de satmaya başla*. patent mi ahahah dalga geçme lütfen, koççumm devlet baba arkanda. metro istasyonlarına ülker kumbaraları koymak mı istiyorsun, lafı mı olur,metro senin olsun be. melih aşık geçenlerde sormuş "bu nedir böyle, ihaleye çıkıldı mı" diye, "ne gerek var ihaleye halk ülkeri seviyor zaten" de, kurtul.(referans veremiyorum malesef buraya). ondan sonra türkiye de innovasyon vursun tavana, ab benim abd senin. ek not, türkiyedeki innovasyon ki avrupanın neredeyse yüzde biri bu değer sadece tekstil ve beyaz eşya ürünlerine dayalı. gıda sektöründe innovasyon yok mudur, bal gibi vardır. ha bu arada dağıtımla pazarlamayı lütfen karıştırmayalım, içiçe olsalar da pek farklı iş kollarıdır , iyi bir dağıtım pazarlamanın bel kemiğidir ama apayrılar ne yazık ki.

    bonus olarak
    (bkz: #4048463)
  • ülker ürün çeşitliliği ile öyle bir noktaya gelmiştir ki, mevcut dağıtım ağı ile eski/yeni ürünlerini rakiplerinden çok daha ucuza dağıtabilmektedir. düşünün bisküviden yemeklik yağa, meyve suyundan asitli içeceklere, sütten yoğurda, çikulatadan gofrete kadar daha burada saymadığımız pek çok ürün aynı dağıtım zinciri üzerinden yurdun en ücra köşesine kadar ulaşıyor. bu nedenle gelinen bu noktadan sonra artık stratejiye filan gerek duyulmaz. ülker dev bir gıda şirketi olmuştur ve neredeyse tekelleşmektedir. herhangi bir itici güç olmadan büyüdükçe daha da büyümeye zorlanacaktır. avrupada başarı şansı azdır ve sanırım kendileri de bu yönde atılım yapmamaktadır. ancak orta asya, orta doğu ve afrikada şansı çoktur, zira taklit ürünler çok daha ucuz olmaları nedeni ile bu ülkelerde alıcı bulmaktadır.

    görünen o ki, diğer yerli gıda şirketlerine göre çok daha fazla büyümek stratejisinin ana kalemidir. ayrıca paranın dini, allahı -ya da bunların yerine eşdeğer ne konabilirse oyu- yoktur. büyümek için gereğinden fazla makyavelist olmak şarttır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap