hesabın var mı? giriş yap

  • başıma birsey gelmeyecekse kars /selim ilçesinde öğrencilere yaptırdik bu robotları biz. meslek lisesi öğrencisi bunlar sadece. ki sen zamanında iş başvurusu yaptığımda bana aselsan'a mühendis alıyormuş gibi mülakat ayini duzenleyen bir şirketsin. fakir ama gururlu bilişim öğretmeni kız serzenişi değil bu. liselerarasi bilim fuari minvalinde robot yapmışsın. bari step motor kullanmasaydın da hızlı hareket edeydi.

  • dizinin yeni sezonu için promo içerikleri yayınlandı. (video, fotoğraflar.)

    karşımızda diziden rhaenyra ve alicent'ı görüyoruz sadece. bir satranç tahtasının üzerindeler. bu çekim için bir satranç uzmanına bol bol danışılmış. yani ikilinin video sırasındaki hareketleri gelişi güzel değil. twitter'da bir fan bunu çok güzel bir şekilde açıklamış ve çekimlerden biri bu yorumu “nihayet biri anladı.” şeklinde kişisel hesabında story olarak paylaşmış.

    işte o yorum:

    “rhaenyra ve alicent vezir olarak satranç tahtasında yer alıyorlar.

    alicent'in ilk hamlesi kalenin (muhtemelen aegon ya da aemond) savunmasından çıkarak kendini bir kurban olarak rhaenyra'ya sunması oluyor.

    rhaenyra ise veziri direkt olarak almaktansa mat için şaha yani aegon'a doğru yöneliyor.

    alicent ikinci hamlesinde matı engellemek için kendini şahın önüne konumlandırıyor.

    rhaenyra ise alicent'in hemen önündeki fil tarafından savunulan kareye hareket ediyor.

    bu da ikilinin kendi canlarından ödün vererek birbirlerini öldürebilecekleri anlamına geliyor.”

  • jandarma komutanıyken üç saat içinde önce kara kuvvetleri komutanı sonra da genelkurmay başkan vekili oldu. böyle giderse sabaha kadar mareşal olur.

  • lan helal olsun adamlar siyasal islamı kullanarak bayat ekmekleri bile cahil kesime itelemenin yolunu bulmuşlar*

  • "ingilizce ismi dragonfly (ejderha sineği), ispanyolcası caballito del diablo (şeytanın midillisi) olan bi hayvanın türkçe ismi nasıl yusufçuk olur yahu. ülkemizdeki yusufçuklar bu yüzden özgüven eksikliğiyle büyüyor."

    kendi iletimdir, o kadar da ukalayım.

  • babamın "okul nasıl gidiyor" sorusuna cevap vermeye çalışıyordum oysaki, gözüm dönmüş.

    + baba okula gidemiyorum. servis yok, ring yok, otobüsler ağzına kadar dolu. ben milletle sarmaş dolaş olmak zorunda mıyım? binip arabama mis gibi okula gitmek varken şu çektiğim pisliğe bak ya. senin bunlardan haberin yok tabii, benim bütün arkadaşlarımın arabası var.
    - arabası olmayan insanlarla arkadaş ol.

    babam olmuş sami abi. realistliğine kurban olduğum.

  • marmaray'ın aslında tam olarak marmaray olmamasından kaynaklanan hadise.

    marmaray niye aslında tam olarak marmaray değil? çünkü marmaray'ı seçim öncesi açabilmek için projenin geri kalanının(marmaray cr3) ismini (istanbul banliyö hattı) değiştirerek, sanki şu 4 duraklı sisteme marmaraymış gibi açılış yaptılar.
    filmlerde görürsünüz, her raylı sistemler projesinde ana kontrol merkezi vardır, uzay istasyonu gibi donatılmıştır, otomasyon işlemleri buradan gerçekleşir. işte bu sistem marmaray cr3'i ile beraber yapılacaktı.
    işte 4 istasyonlu haliyle açabilmek için geçici bir çözüm yaptı dhl, gecici kontrol merkezi kurdu. her gecici iş gibi, bu kontrol merkezi de 6 ay-2 sene için kurulmuştu. fakat anlaşılan kullanımı kalıcı oldu.
    benim şahsi kanaatim, bu kontrol merkezinde problem var. fakat haber alma hürriyetimizin kısıtlandığı ülkemizde kimsenin bunu araştıracağını zannetmiyorum.
    zaten 2-3 saate yayın yasağı getirirler.