• kertenpelex'in kampanya mailinde yazanlar doğruysa türkiye pazarından çıkma kararı alan marka;

    değerli kertenpelex.com kullanıcıları, playmobil ürünleri güzel bir kampanya ile bizlere ve türkiye pazarına maalesef veda ediyor. koleksiyonunuzdaki eksikleri ya da sepetinize ekleyip ha bugün ha yarın alırım dediğiniz ürünleri edinmenin tam zamanı çünkü ürünler hızla tükeniyor.
  • türkiye reklamları yakında televizyonlarda dönmeye başlayacak olan oyuncak markası;

    [http://www.youtube.com/watch?v=dvtg4jgm7tm http://www.youtube.com/watch?v=dvtg4jgm7tm]
  • elimde imkan olsa her bir tanesini satın alıp kurup seyredeceğim kollektibıl oyuncak serisinin markası. o derece severim. çocukluğum kuzey kalesi, süvariler, at arabası ve haydutlarla oynayarak geçti. oynanabilecek hikayenin sonu yoktur.
  • çocukluğumuzda, almanyadan getirilenler bir de yerli muadili mini mekanikler vardı. bunlarla oynamak ayrı bir duyguydu. playmobilin kalitesi ile mini mekaniklerin kalitesi kıyas bile kabul edilmezdi. sonra yine almanyadan getirilen legolarla karşılaştık. o günden sonra bir çoklarımız için en değerli oyuncaklar lego oldu.

    şimdi çocuklarımda legoyu çok seviyor. legonunda patent süresinde bitmesi ile birlikte, kalitesi lego kadar olmasa da legonunda ciddi rakipleri var. ama lego düşen satışlarının ardından standart serilerinin yanına özel seriler (star wars, indiana jones, lord of the rings, harry potter, vs.) çıkarmaya, video oyunları, sinema filmeleri hatta lego minifigures adında özel poşetlerle figürlerini seriler halinde satmaya başladı. popülerliğini koruyor. süper bir simpsons serisi bile var. çocuklara bir çok kez playmobil göstermeme rağmen onlara cazip gelmedi. fiyatlarıda çok pahalıydı. adorenin fahiş fiyata sattığı legodan bile pahalılardı. bu fiyatlandırma ve ürün yelpazesi ile işleri kolay değil bence.
  • cuma günü kızım annesinden anne bana büyük oyuncak al demiş tabi evdeki yolcu uçağını açmak için fırsat oluştu. uçak devasa birşey; içinde 5 yolcu için koltuk, küçük bir tuvalet ve yük uçakları gibi havaya kaldırılabilen kokpiti var. kocaman uçağın sadece 5 yolcu alması biraz az geldi, yolcu koltuklarından bulabilirsem arttıracapım. kokpit kaldırılarak yolcuların bavullarını içine koyduğumuz beşgen konteyneri tuvaletle kokpit arasına yerleştiriyoruz. setin içinde bir de kontrol kulesi çıkıyor. evde yeriniz varsa tavsiye ederim, yeriniz yoksa yanından bile geçmeyin.
  • unimog nickli yazar arkadaşımızın tutkunu olduğu oyuncaktır.

    (bkz: bereneda.com)
  • bim'de 2'li paketinin 10 liraya satıldığını görüp, sevindirik olup, satın aldığım çocukluğumun oyuncağı.
  • özellikle kızlar için lego'da bulunamayan oyuncakların alternatifi olabilecek country serisinin dikkat çekici olduğu oyuncak markası.
  • legoya beş basar, hem yaratıcılık hem de oynanabilirlik açısından. oldukça underrated olduğunu düşünüyorum hem türkiyede hem de dünyada hak ettiği yerde değil hiç.
  • küçüklüğümüzün mini mekanik serileriyle tanıdığımız, almanların lego'su diyebileceğimiz oyuncak markası.

    ebatları sayesinde 5 yaşından sonra çocukların rahatlıkla oynayabileceği, şirin mi şirin yüz ifadeleri bulunan kanca elli oyuncaklardır.

    80'lerin çocukları bunları kuzey kalesi olarak hatırlar ve kalıpları almanya'dan pilsantarafından alınan ve muhtelif çeşitlerde (polis arabası, karayolları araçlar v.b) hatırlayacaktır.

    şu anda ise türkiye'de dolu oyuncak tarafından getirilen ancak son duyduğuma göre onların da satmayı bıraktıkları güzelim marka.

    çoluk çocuğa alıyoruz bahanesiyle yurtdışından alabiliyoruz ancak.

    bu oyuncakların kaynağı almanya'dır. almanya'daki eşe dosta yazın gelirken ısrarla getirttirilmesi gereken şeydir.
hesabın var mı? giriş yap